“Ajkule” počinju pripreme: Spisak za pripreme u Herceg Novom i širi spisak za EP u Barseloni

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak kandidata iz domaćih klubova za pripreme seniorske reprezentacije u Herceg Novom od 16. do 30. maja.

Na spisku su:

Budva: Krivokapić Miloš, Franeta Branko, Ćetković Savo

Primorac: Grgurević Goran, Matković Dušan

Jadran Carine: Kandić Slaven, Banićević Bojan, Popadić Vlado, Kriještorac Dimitrije, Spaić Vladan, Ukropina Aleksa, Tešanović Petar, Radović Đuro.

Cattaro: Miroslav Perković

Za ove pripreme pozvani su još igrači iz inostranstva Sarić Jovan i Brguljan Matija.

„Počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo, kao i svake godine krećemo sa igračima iz domaćih klubova jer smo završili sa domaćim obavezama. Već tokom druge sedmice očekujem da nam se priključi određeni dio starijih igrača. Početkom juna većina njih biće na raspolaganju, osim onih koji igraju finalni turnir Lige šampiona. Veliki broj je igrača koji su imali napornu sezonu, i njih ćemo polako oporavljati pa početi pripreme za EP", istakao je Gojković.

Našu selekciju najprije od 18. do 23. juna očekuje Finalni turnir Svjetske lige u Budimpešti, od 26. juna do 2. jula učestvovaćemo na Mediteranskim igrama u Taragoni, dok je EP u Barseloni od 15. do 28. jula.

„Grupa na finalnom turniru Svjetske lige je dosta zahtjevna, dok grupa na Mediteranskim igrama nije, ali je to sve u sklopu priprema za EP u Barseloni. Još ne znamo da li ćemo sa najjačim sastavom nastupiti u SL jer nemamo potvrdu FINA o broju igrača sa kojima možemo da raspolažemo, da li će učestvovati 13 ili 15. Cilj je da na Mediteranskim igrama nastupimo u najjačem sastavu kako bi se što bolje pripremili za šampionat u Barseloni", kazao je Gojković.

Gojković je takođe saopštio spisak kandidata za A reprezentaciju za sezonu 2017/18, za tri takmičenja koja nas očekuju ovog ljeta, i ono glavno Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Spisak:

1. Lazović Dejan
2. Brguljan Draško
3. Banićević Bojan
4. Petković Marko
5. Janović Mlađan
6. Radović Aleksandar
7. Drašković Dragan
8. Ukropina Aleksa
9. Ivović Aleksandar
10. Mišić Saša
11. Čučković Uroš
12. Murišić Nikola
13. Sćepanović Miloš
14. Spaić Vladan
15. Klikovac Filip
16. Vidović Stefan
17. Kandić Slaven
18. Đurđić Bogdan
19. Radović Đuro
20. Popadić Vlado
21. Kriještorac Dimitrije
22. Kralj Alesandro
23. Brguljan Matija
24. Sarić Jovan
25. Matković Dušan
26. Franeta Branko
27. Tešanović Petar
28. Perković Miroslav
29. Saveljić Nikolas
30. Gardasevic Filip

Na širem spisku, za prvi dio priprema u maju još su:
1. Banićević Dušan  1998
2. Grgurević Goran  1998
3. Ćetković Savo     1999
4. Krivokapić Miloš  1999