Spisak za Rumuniju: "Da Svjetsku ligu završimo pobjedom"

Selektor Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za posljednji meč preliminarnog dijela Svjetske lige sa selekcijom Rumunije u Bukureštu. "Ajkulama" je potrebna pobjeda od šest golova razlike da bi se plasirali na finalni turnir Svjetske lige koji će se održati u Rusiji.

Spisak: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Matija Brguljan, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Dragan Drašković, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Jovan Sarić, Uroš Čučković, Filip Klikovac, Slaven Kandić.

"Biće dosta teško jer kao što ste vidjeli imali smo dosta problema sa povredama. Probali smo da sačuvamo neke igrače iz jednostavnog razloga jer imaju ugovore sa klubovima i moramo ih vratiti zdrave. Ali, i ono što nas čeka na ljeto je mnogo važnije od ovoga. U svakom slučaju, a i to je dogovor, koja god ekipa da ode u Rumuniju cilj je da pobijedimo, da ovu Svjetsku ligu završimo na dobar način. Uglavnom je i protekla na taj način. Nije lako dati veliki broj golova u gostima, protiv ekipe koja je godinama bila prvi vaterpolo vrhu. Definitivno da ove godine nijesu pružili partije koje su se očekivale od njih i sigurno da će htjeti da se iskupe na domaćem terenu", kazao je Gojković i kratko se osvrnuo na protekla četiri dana u Rijeci.

"Dobili smo sliku većine onih stvari koje smo znali, i stvari koje su s eponavljale i koje ćemo morati da porpavimo. Nije bilo lijepo za igrati, i srećan sam što se danas niko nije povrijedio. Stvarno mislim da imamo veliki prostor za napredak, i možemo da se primaknemo vrhu i da budemo konkurentni na onaj način na koji smo bili prethodnih godina. Svaki dan smo sve bliže tome."

Meč je na programu u utorak 10. aprila u Bukureštu od 17 sati po našem vremenu.

Link za video izjavu selektora Vladimira Gojkovića uoči meča sa Rumunijom:

https://wetransfer.com/downloads/f618114ff0643ef71e0ae9b4b38c45cf20180408191330/83d933