Print this page

Janović primio mlade vaterpoliste: Da debituju i pobijede, mogu samo rođeni šampioni

  • apr 03, 2018

Osvajači trofeja prestižnog vaterpolo Uskršnjeg turnira “Pet nacija”, koji od sljedeće godine prerasta u zvanično Evropsko prvenstvo, bili su gosti ministra sporta Nikole Janovića, koji je u ime Ministarstva sporta, za petnaest najmlađih crnogorskih vaterpolo reprezentativaca, priredio prijem, u čast njihovog briljantnog rezultata.

„Na desetogodišnjicu jednog od najvećih uspjeha u istoriji crnogorskog sporta, osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi, na kojem je crnogorska vaterpolo reprezentacija i debitovala i pobijedila, kao naši najmlađi vaterpolisti, prvi put ste otputovali na veliko medjunarodno takmičenje, prvi put branili boje države Crne Gore i ubjedljivo pobijedili četiri najjače vaterpolo nacije u Evropi. To mogu samo, rođeni šampioni!” – ocijenio je ministar sporta, čestitajući im blistavu pobjedu nad Mađarskom, Italijom, Srbijom i Hrvatskom, koju su izvojevali na turniru, koji godinama važi za nezvanično Evropsko prvenstvo.

Država posebno želi da afirmiše mlade perspektivne sportiste, poručio je Janović i naglasio da je to cilj i novog Zakona o sportu, koji će, kako je kazao, jasno prepoznati i vrjednovati rezultate u mlađim kategorijama. Ministarstvo sporta, podsjetio je, stipendiraće najbolje mlade sportiste, dodjeljujući im status perspektivnih.

Ministar je uvjeren, da će trofejni kadeti iz Napulja, zajedno sa zlatnim juniorima sa Malte, biti okosnica buduće crnogorske vaterpolo reprezentacije.

“I ne samo da ste sa nepunih petnaest godina pokazali da znate put do šampionskog trona, već ste dostojanstveno i odvažno predstavili svoju državu, a svijetu poslali najljepšu sliku o Crnoj Gori, kao zemlji sporta, u kojoj se rađaju raskošni sportski talenti”.

Trener Veljko Uskoković, zahvalio je ministru i Ministarstvu sporta na prijemu i podršci, apelujući da se kako je rekao “poradi na problematici kotorskog bazena, jer jedino širenje infrastrukture garantuje ovako dobre rezultate i u budućnosti” – zaključio je Uskoković.

Kapiten Marko Mršić kazao je da je uspjeh koji su postigli plod velikog truda i rada koji su uložili od prvog dana priprema.

Janović je u čast pobjede na prestižnom Uskršnjem turniru “Pet nacija”, koji se odigrao u Napulju, od 29. do 31. marta. crnogorskim kadetskim vaterpolo reprezentativcima uručio priznanja za prvi reprezentativni uspjeh, sa posvetom:

“Snažimo imidž naše države, nagrađujući svaki doprinos u afirmaciji Crne Gore, kao zemlje vrhunskih sportista”.

Priznanja su dobili vaterpolisti: Josip Reichel, David Stevović, Matija Sladović, Jovan Vujović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Lazar Pajović, Petar Vujošević, Marko Mršić, Mlađan Gopčević, Mlađan Janović, Danilo Radonić, Rade Manojlović, Nikola Ivanović i Vladan Vukićević.

Prijemu organizovanom u hotelu Podgorica, prisustvovali su članovi kadetske reprezentacije, stručnog štaba i rukovodstva Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Podsjećamo, Ministarstvo sporta Crne Gore u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore stipendira 11 perspektivnih vaterpolista Crne Gore.

FaLang translation system by Faboba