U Podgorici svečano otvoren zatvoreni bazen

U Podgorici je danas i zvanično otvoren zatvoreni bazen.

"Natkrivanjem vaterpolo bazena građanima smo pružili novi sadržaj koji nije bio samo pitanje potrebe, već i stvar opšte kulture glavnog grada naše države da ima ovakav objekat koji treba da bude u javnoj funkciji i upotrebi", istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović na svečanom otvranju natkrivenog bazena u okviru SC „Morača“.

Kako su naveli u saopštenju iz Glavnog grada, riječ je o veoma složenom zahvatu i modernom projektnom rješenju vrijednom preko 2 miliona eura, koji se po prvi put relizuje u Crnoj Gori i čijom realizacijom je Podgorica dobila reprezentativan objekat za razvoj plivačkih sportova.

Izražavajući zadovoljstvo što su završetkom ovog projekta stvoreni svi neophodni uslovi za razvoj jednog od najtrofejnijih crnogorskih sportova – vaterpola, gradonačelnik je istakao da je ubijeđen da će baš u ovom bazenu stasavati nove generacije proslavljenih crnogorskih vaterpolista koji će i dalje, širom svijeta, pronositi slavu naše zemlje.

"Pored toga, izgradnjom ovog objekta stvaraju se mogućnosti za organizaciju domaćih i međunarodnih vaterpolo i plivačkih takmičenja, čime ćemo doprinijeti promociji i afirmaciji potencijala našeg glavnog grada i države Crne Gore. Takođe, na ovaj način jačamo naše kapacitete, stvarajući veće mogućnosti i za rekreativne aktivnosti u sklopu zatvorenog bazena, za sve građane i posjetioce Podgorice", rekao je Gradonačelnik.

Ministar sporta Nikola Janović je kazao da Podgorica više neće biti samo grad fudbala, košarke, rukometa, već će od sada postati i grad vaterpola, gdje će, kako je rekao, biti stub vaterpolo reprezentacije i gdje će stasavati vaterpolo šampioni.

"Ovo je projekat koji potvrđuje pregalaštvo uprave Glavnog grada koji su uspjeli da ugrade sve najsavremenije svjetske standarde i da Podgoricu smjeste u one metropole koje mogu da se pohvale jednim ovakvim objektom“ istakao je Janović.

Zahvaljujući, u ime Vlade Crne Gore, svima onima koji su u ovaj projekat ugradili veliki trud, veliku volju i želju da građani Podgorice dobiju mogućnost da promovišu ne samo plivanje i vaterpolo, već i zdrave stilove života i da 12 mjeseci u godini imaju mjesto gdje mogu da se rekreativno bave sportom, ministar Janović je podsjetio da se ove godine navršava deset godina od osvajanja prve medalje koju je osvojila crnogorska vaterpolo reprezentacija 2008. godine u Malagi.

"Na taj način ne samo što smo ispisali zlatne stranice crnogorskog sporta već smo ispisali i zlatne stranice svjetskog sporta. Nikada u istoriji svjetskog sporta nije se desilo da reprezentacija koja debituje na prvenstvu ujedno to prvenstvo i osvoji. Siguran sam da su u međuvremenu stasala neka nova djeca koja će, tamo gdje smo mi stali, nastaviti, i zajedno sa svojim vršnjacima iz Nikšića, Kotora, Budve i Herceg Novog, jurišati ponovo na evropske i svjetske vrhove i donijeti nama kao državi ponovo najsjajniju medalju", zaključio je ministar Janović.