"Ajkule" dobile rivale na EP: U grupi sa Španijom, Maltom i Francuskom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u grupi B na Evropskom prvenstvu u Barseloni sa selekcijama Španije, Malte i Francuske, odlučeno je žrijebom. U prvom kolu 16. jula od 14h igraćemo sa Francuskom koju vodi crnogorski strateg Nenad Vukanić, nekadašnji pomoćnik Vladimira Gojkovića.

GRUPA A: Italija, Mađarska, Njemačka, Gruzija.

GRUPA B: Crna Gora, Španija, Malta, Francuska.

GRUPA C: Hrvatska, Grčka, Holandija, Turska.

GRUPA D: Rusija, Srbija, Rumunija, Slovačka.

"Bili smo nosioci, a iz drugog šešira smo dobili Španiju, koja je domaćin šampionata. Iz trećeg šešira smo dobili najjaču selekciju, to je Francuska. I Malta koja nije na nivou ostalih selekcija, tako da smo dobili tu jednu laku utakmicu. Utakmica sa Francuskom će sigurno biti zahtjevna, onda slijedi derbi sa Španijom, i kasnije je važno sa kojom grupom se ukrštamo, za šta se i pripremamo", kazao je selektor Vladimir Gojković nakon žrijeba.

U drugom kolu 18. jula od 12:30h, dok ćemo dva dana kasnije od 20:30h igrati sa Španijom. Ukoliko osvojimo prvo mjesto u grupi u četvrtfinalu igraćemo sa pobjednikom meča A3-C2. U slučaju da osvojimo drugo mjesto u razigravanju igraćemo sa D3, a u eventualnom četvrtfinalu rival je C1.