Gojković: "Važna pobjeda, ali ima još da se igra"

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković čestitao je igračima na važnoj pobjedi protiv Rusije u prvom kolu grupe C Evropa kupa.

"Kao što smo i očekivali uzuzetno teška utakmica protiv nezgodnog protivnika. Stigli smo do važne pobjede, ali ima još da se igra - turnir nije gotov. Sve tri ekipe su izjednačene i može svašta da se desi do kraja. Očekivali smo da će biti teško, jer Rusi imaju fantastičan centarski tandem, sa kojim smo imali problema zbog deficita na poziciji beka... Najvažnije je da smo pobijedili, pokazali karakter i vjerovali... Čestitam igračima", kazao je Gojković i kratko prokomentarisao narednog rivala selekciju Italije.

"Čeka nas još jedan težak meč, posebno jer smo imali veliku potrošnju u prvom kolu. Ali znali smo odavno raspored i probaćemo sa većim rotacijama da odigramo meč kako treba."

Zadovoljan pobjedom bio je i Aleksandar Ivović.

"Najbitnije je da smo novo takmičenje otvorili izuzetno bitnom pobjedom. Treba nam još jedna pobjeda - protiv Italije i Njemačke koju ne želim da potcijenim - da bismo obezbijedili plasman na završni turnir, što je bio cilj jer ćemo igrati izuzetno bitne utakmice i imati dobru provjeru za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Znali smo da će meč sa Rusijom biti veoma zahtjevan na fizičkom planu, u početku smo malo patili i reskirali u prve dvije četvrtine, dozvolili im da nam preplivavaju preko glave... Imali su dosta kontranapada, ali Dejan Lazović je bio na visini zadatka, mogu da kažem da je bio naš najbolji igrač."