Mišić pred Rusiju: Teška utakmica, možda i najvažnija za prolaz

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore prethodna tri dana pripremala se u Kataniji, a od danas je u Palermu gdje u petak počinje preliminarno izdanje Evropa kupa. U grupi C, pored domaćina i naše selekcije su još Njemačka i Rusija sa kojom otvaramo takmičenje od 18 sati.

"Već na startu premijernog izdanja Evropa kup čeka nas teška utakmica možda i najvažnija za prolaz sa Rusijom. Italije je definitivno favorit jer igra na domaćem terenu, i upravo protiv Rusije treba da tražimo prolaz na završni turnir. Nijesu za potcjenjivanje, bolja smo ekipa, ali to moramo pokazati u bazenu. U svakom slučaju, sva ova okupljanja za našu reprezentaciju su jako važna, nakon njih izlazimo jači i uigraniji, što je jako bitno pred ono glavno, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni. To je naš konačni cilj ove godine'', kazao je reprezentativac Saša Mišić.

Spisak reprezentativaca za Evropa kup: Dejan Lazović, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Aleksandar Ivović, Draško Brguljan, Saša Mišić, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Miloš Šćepanović, Nikola Murišić, Aleksa Ukropina i Aleksandar Radović.

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu su još pomoćnici Zoran Ivanovski, Miodrag Matković, Vasko Vučković, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Ivan Borović. 

U prvom meču 16. februara od 18 sati igraćemo sa Rusijom, dan kasnije od 20 sati odmjerićemo snage sa Italijom, dok ćemo se 18. februara od 18h sastati sa Njemačkom.

U grupi A igraće Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u grupi B selekcije Srbije, Grčke, Hrvatske, Holandije i Turske. Iz A i B grupe na Fajnal-ejt Evropa kupa plasiraće se po tri, a iz C grupe dvije selekcije. Finalni turnir održaće se od od 5. do 8. aprila 2018.