Održano Državno plivačko prvenstvo u Igalu

Zimsko državno prvenstvo Crne Gore u plivanju održano je za vikend na bazenu Instituta ''Simo Milošević'' u Igalu. Takmičenje je održano u četiri dijela, po FINA i VPSCG pravilima, u zatvorenom bazenu dužine 25 metara sa 8 staza, a učestvovali su klubovi PVK Jadran Carine iz Herceg Novog, VK Budva i PVK Stari grad iz Budve i PVK Aquatic Verde iz Podgorice.

Plivačima su dodijeljene medalje u individualnim disciplinama za prva tri mjesta po uzrasnim kategorijama. Za najbolje prve tri ekipe i najbolji rezultat u muškoj i ženskoj konkurenciji podijeljeni su pehari. 

Pehar namijenjen najboljem plivaču u ženskoj konkurenciji pripao je Jovani Terzić, dok je u muškoj pripao Bošku Raduloviću. Zanimljivo je bilo u konkurenciji za najbolju ekipu. Do posljednje trke nije se znao ishod, a na kraju je pehar za najbolju ekipu osvojila VK Budva, pehar za drugo mjesto pripao je PVK Jadran Carine, dok je treći bio PVK Stari grad.

Prvog dana takmičenja oborena su dva crnogorska rekorda. Ekipa Budve u muškoj štafeti discipline 4 puta 50 slobodno, oborila je rekord star 25 godina sa vremenom 1:53.92 minuta. Rekord je oborila i ženska štafeta Budve u disciplini 4 puta 50 metara slobodno, sa vremenom 2:09.00 minuta.

SNIMAK OBA DANA TAKMIČENJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVDJE.

REZULTATE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVDJE.