Gojković saopštio spisak za duel sa Srbijom

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za utakmicu 2. kola grupe A preliminarne runde Svjetske lige sa reprezentacijom Srbije. Utakmica je na programu u utorak 12. decembra od 18 sati i 30 minuta u Nišu.

Spisak: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Vlado Popadić, Jovan Sarić, Slaven Kandić.

''Imali smo dosta problema sa povredama, prije svega mislim na Čučkovića na kojeg smo računali ali opet ima povredu ramena. Imamo dosta problema na poziciji centra, neki igrači su povrijeđeni, neki imaju delikatnu situaciju sa klubovima. Važan je dio sezonu, klubovi su nas molili da ih pustimo. Iako mi polažemo prava, nijesmo htjeli da pravimo probleme na relaciji klub-igrač za kasnije, jer se radi o dužim ugovorima koji su stabilni.Tako da idemo sa ekipom koju nijesmo planirali u prvom momentu. Ali, ko god dobije šansu ima priliku da se pokaže. Igramo protiv možda najbolje reprezentacije na svijetu koja je sigurno apsolutni favorit, ali i mi smo Crna Gora i uradićemo sve da u tom meču pružimo pravi otpor'', kazao je selektor Gojković.

U prvom kolu Crne Gora je bila slobodna, dok je Srbija kući pobijedila Rumuniju 12:3. U 2018. godini dočekaćemo Rumuniju 16. januara, 20. marta bićemo domaćini Srbiji, dok u posljednjem kolu gostujemo Rumuniji 10. aprila.