Print this page

Saopštenje sa VIII sjednice UO VPSCG

  • dec 05, 2017

VIII sjednica Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koja je održana u Podgorici 5. decembra 2017. godine, počela je minutom ćutanja povodom smrti dugogodišnjeg vaterpoliste, međunarodnog sudije i delegata Aleksandra Aca Adžića.

Na sjednici je između ostalog razmatran zaključak Stručnog savjeta za vaterpolo po izvještajima o radu svih reprezentativnih vaterpolo selekcija u sezoni 2016/2017. Nastupi selekcija 1997. godište (U20), 2000. godište (U17) i 2002. godište (U15) su ocijenjeni kao uspješni, a pogotovo selekcije U17 koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti.

Selektor Vladimir Gojković je podnio poseban izvještaj o radu „A“ selekcije tokom 2017. godine i nastupu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koji je dobio pozitivnu ocjenu, pogotovo uvažavajući okolnosti procesa podmlađivanja selekcije i stvaranja osnova za ovaj i naredni olimpijski ciklus.

Po pitanju narušavanja discipline tokom SP u Budimpešti od strane Darka Brguljana, konstatovano je da je njegov odnos prema obavezama u reprezentaciji bio nedopustiv, tim prije što je upravo on kao iskusan igrač trebao da bude uzor mlađim reprezentativcima. Kako se takvo ponašanje u našim reprezentativnim selekcijama ne može tolerisati nikome, UO VPSCG je dao punu podršku selektoru koji ga je udaljio iz sastava do daljnjeg. Njegov dalji angažman u reprezentaciji biće razmotren od strane selektora ukoliko igrač spozna učinjenu grešku i izrazi spremnost za maksimalnu angažovanost i odgovoran odnos prema nacionalnoj selekciji, saigračima i stručnom stabu.

UO VPSCG je verifikovao odluku o imenovanju Danijele Franete za predsjednika Stručnog savjeta za plivanje VPSCG, dok su za članove SS za plivanje imenovani Dijana Dika Saveljić, Sead Adrović, Rajko Ćupić i Predrag Ivanović. Verifikovane su Propozicije za Kup Crne Gore 2017/2018., kao i Odluka o vanrednom prelaznom roku 2017/2018. Na sastanku UO je dogovoreno da se Skupština VPSCG održi 27. decembra u prostorijama VPSCG u Podgorici.

FaLang translation system by Faboba