Odlična uvertira za EP: Crna Gora osvojila Mediteransko prvenstvo!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Nikšiću, za igrače rođene 2000. godine i mlađe. Na prvenstvu je učestvovalo 12 reprezentacija.

Crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u finalnom meču selekciju Mađarske 15:12. Ranije danas u polufinalu nakon boljeg izvođenja peteraca, eliminisali su vršnjake iz Hrvatske 17:16. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 11:11 (2:2,3:2, 3:4 i 3:3).

Crnogorsku selekciju do pobjede u finalu vodio je Vuk Drašković sa četiri, dok su po gol manje postigli Danilo Radović i Miroslav Perković. U mađarskoj selekciji istakao se Benedek Zoke sa tri pogotka.

Trener kadetske vaterpolo reprezentacije Miodrag Mirović istakao je činjenicu da je ovo odličan rezultat mladih nada crnogorskog vaterpola pred Evropsko prvenstvo.

- Mediteranski kup bio nam je odlična priprema pred Evropsko prvenstvo na Malti. Naši kadeti igrali su iznad svojih mogućnosti, Mađarska je zaista bila odličan protivnik, a meč protiv nje je zaista bio težak. Ipak, zasluženo smo slavili, igrači su ispoštovali dogovor i bili su strpljiviji tokom susreta – kazao je Mirović.

Bronzana medalja pripala je selekciji Španije, nakon što su u meču za treće mjesto, poslije boljeg izvođeenja peteraca, savladali Hrvatsku 15:14. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 11:11. Peto mjesto pripalo je Srbiji, šesta je Rusija, slijede Italija, Grčka, Rumunija, Njemačka, Australija i Francuska.