SP BUDIMPEŠTA: Crna Gora savladala Italiju i osvojila 5. mjesto!

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti - Podmlađene ''ajkule'' su na kraju savladale Italiju 5:4, i šampionat u Mađarskoj završile sa samo jednim porazom, neriješenim rezultatom i četiri pobjede. Protiv ''azura'' izabranici Vladimira Gojkovića su odigrali fenomenalno u odbrani, i zasluženo stigli do trijumfa protiv favorizovanih Italijana.

CRNA GORA - ITALIJA 5:4 (1:1, 1:1, 3:2, 0:0)

Sudije: Stavridis (Grčka), Buč (Španija), Igrač više: Crna Gora 7 (3), Italija 6 (2).

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 3, Banićević, Petković, Aleksandar Radović, Drašković 2, Ukropina, Đuro Radović, Mišić, Čučković, Murišić, Šćepanović.

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio, Gito, Filjoli, Prešuti, Mirarki 2, Nora, Fondeli, Rencuto 1, Bodega 1, Ajkardi, Bertoli, Volarević.

TOK MEČA:

I četvrtina: Draško Brguljan otvara meč sa igračem više. Izjednačio je Rencuto nakon dva ipo minuta igre. To je bio i rezultat nakon prvih osam minuta, odlična odbrana ''ajkula'' za sada.

II četvrtina: Ponovo Draško pogađa za ajkule, 2:1. Na tri ipo minuta do poluvremena Bodega pogađa za 2:2. Nakon kontre Italijana sjajna intervencija Šćepanovića u situaciji 1-1, a onda ne koristimo igrača više za novo vođstvo. Miloš briljira na golu, serija odbrana. Neriješeno na poluvremenu.

III četvrtina: Nijesmo iskoristili igrača više, ali jesmo u sljedećem napadu, i opet je pogodio Draško Brguljan. Sjajna akcija Crne Gore na četiri ipo minuta do kraja četvrtine, asistencija Ukropine za Draškovića i 4:2. Italijani koriste igrača više i preko Mirarkija smanjuju. Drašković pogađa sa igračem više. Morarki na tačno minut do kraja smanjuje na 5:4. Kraj trećine.

IV četvrtina: I dalje 5:4 za Crnu Goru nakon dva ipo minuta igre. Šćepanović briljira na golu, tri minuta do kraja nema promjena. Miloš brani šut Italijana sa igračem više.

Podsjećamo, Crna Gora je u grupi igrala neriješeno sa Kanadom 8:8, savladala je Brazil 15:4 i Kazahstan 13:5, u četvrtfinalu je poražena od Grčke 12:7, dok je u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta pobijedila Rusiju 9:8.

ZA 7. MJESTO 29. JUL:

12:00h Rusija - Australija 7:10

ZA 5. MJESTO 29. JUL:

13:30h Crna Gora - Italija 5:4

ZA 3. MJESTO 29. JUL:

15:00h SRBIJA - GRČKA 11:8

ZA 1. MJESTO 29. JUL:

20:30h MAĐARSKA - HRVATSKA