SP BUDIMPEŠTA: Crna Gora savladala Rusiju, ''ajkule'' igraju za 5. mjesto!

Vaterpolisti Crne Gore igraće za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti - izabranici Vladimira Gojkovića savladali su u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta selekciju Rusije 9:8.

''Ajkule'' su na pravi način odgovorile nakon poraza od Grčke, odigrale uzbudljivu utakmicu sa Rusijom, i sada ih čeka još jedan jak meč na šampionatu koji će itekako značiti ovoj novoj i mladoj ekipi.

Za Crnu Goru Draško Brguljan postigao je četiri gola, Aleksandar Radović tri, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Banićević i Mišić. Kod Rusa istakli su se Lisunov i Merkulov sa po dva gola.
Rival u borbi za peto mjesto biće Italija.

CRNA GORA - RUSIJA 9:8 (1:1, 4:2, 2:4, 2:1)

Sudije: Stavridis (Grčka), Korizna (Poljska), Igrač više: Crna Gora 9 (3), Rusija 10 (4), Peterac: Crna Gora 1 (1)

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 4, Banićević 1, Petković, Darko Brguljan, Aleksandar Radović 3, Drašković, Ukropina, Đuro Radović, Mišić 1, Čučković, Murišić, Šćepanović.

RUSIJA: Kornjejev, Lazarev, Vasiljev, Derevjankin 1, Bugajčuk, Ašaev, Merkulov 2, Nagaev 1, Sučkov, Holod 1, Lisunov 2, Šepeljev 1, Stacenko

TOK MEČA:

I četvrtina:Počeo je meč, Čučković je pogodio stativu. Nijesmo iskoristili igrača više, a Rusija stiže do gola preko Šepeljeva. Banićević nakon kontre poravnava na 1:1, što je i biorezultat nakon prve četvrtine.

II četvrtina: Gol Draška sa igračem više za vođstvo ajkula. Novi gol za Ruse postiže Lisunov. Novo vođstvo Crnoj Gori donosi Aleksandar Radović. Gol za gol, na 3:3 izjednačio je Merkulov na sredini druge dionice. Koristimo igrača više da preko Mišića povedemo 4:3. Plus dva gola za Crnu Goru, pogađa Draško Brguljan na 30 sekundi do kraja.

III četvrtina: Treću dionicu otvara Nagaev, a Lisunov iz kontre poravnava na 5:5. Seriju Rusa prekida Draško svojim trećim golom, ali novo izjednačenje, strijelac je bio Derevjankin. Sa peterca siguran je bio Aleksandar Radović. Rusi koriste igrača više da preko Holoda na dva ipo minuta do kraja četvrtine izjednače na 7:7.

IV četvrtina: Četvrti gol postiže Draško za vođstvo Crne Gore od 8:7, no već u sljedećem napadu Merkulov siguran za novo izjednačenje. Novo vođstvo ajkula, Radović pogađa na 5 minuta do kraja meča.

RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8 MJESTA 27. JUL:

13:30h Crna Gora - Rusija 9:8

15:00h Australija - Italija 4:8

ZA 5. MJESTO 29. JUL:

13:30h Crna Gora - Italija

ZA 7. MJESTO 29. JUL:

12:00h Rusija - Australija

POLUFINALA 27. jul:

20:30h Grčka – Mađarska

22:00h Srbija – Hrvatska

FINALE I TREĆE MJESTO 29. JULA u 15h odnosno 20:30h