Gojković: Prvi cilj je ispunjen, Čučković: Možemo sa Grcima

Glavni cilj je ispunjen - vaterpolisti su se plasirali među osam najboljih selekcija svijeta, a rival u četvrtfinalu najvjerovatnije biće selekcija Grčke koja najprije treba da eliminiše Japan.

''Uradili smo ono što smo planirali, da se plasiramo među osam ekipa jer smo bili favoriti grupe. Evo Kanada, koja je po meni, i dalje najbolja ekipa u grupi poslije nas, eliminisana je. Mogli smo i taj meč da riješimo u našu korist, ali dobro, dižemo se iz meča u meč. Najbitnije je da svih 13 igrača u četvrtfinalu budu na pravom nivou. Ne možemo reći da smo favoriti protiv nekoga, ali ako odigramo svi onako kako možemo, onda imamo čemu da se nadamo. Imaćemo tri dana pripreme za taj meč, znamo ih dobro, znaju i oni nas. Radili smo zajedno. Dosta su kvalitetni, znamo im glavne prednosti. Na nama je da se pripremimo, koncentrišemo, moramo i glavom biti sto odsto u meču, ali i da odigramo vrhunski'', poručio je selektor Vladimir Gojković.

Najefiksniji u meču sa Kazahstanom bio je Uroš Čučković.

''Odlična partija cijelog tima, nije bitno ko je postizao golove, najvažnije je da smo odigrali vrhunsku odbranu. Primili smo jako malo golova, što će biti neophodno u duelu sa Grcima. Prije takmičenja je izgledalo da imamo laku grupu, ali se kasnije pokazalo da nije tako. Trebalo je vremena da se uigramo, iz meča u meč smo dizali formu. Nadam se da ćemo to pokazati i u četvrtfinalu. Pokazali smo i kroz treninge i kroz utakmicu na turniru u Atini da možemo da igramo sa Grcima. Vjerujem u ekipu, vjerujem u momke, vjerujem u plasman u polufinale'', istakao je Čučković.

Zadovoljan izdanjem u trećem meču na šampionatu bio je i golman Dejan Lazović.

''Kao i što smo zacrtali prije početka takmičenja, cilj je bio da se prođe grupa, i prošli smo kao prvi u četvrtfinale. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice sa selektorom prije meča sa Kazahstanom, ušli smo u meč jako, čvrsto. Sve je funkcionisalo kako treba, i rutinski smo meč priveli kraju. Okrećemo se Grcima, nadamo se najboljem, ono što je sigurno jeste da ćemo dati sve od sebe'', naglasio je golman ''ajkula''.