IMZE: Radulović šesti, Terzić osma na 50 metara slobodnim stilom

TerzicRadulovic010617Crnogorska plivačica Jovana Terzić u finalu trke na 50 metara slobodnim stilom osvojila je osmo mjesto na Igrama malih zemalja Evrope sa vremenom od 27.90 sekundi.

''Veliko iskustvo za mene. Nijesam ispunila lična očekivanja, ali spremam se za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, i očekujem da tamo popravim lične rekorde. Organizacija je bila na vrhunskom nivou, nadam se da ćemo im parirati 2019. godine. Prelijepo iskustvo, atmosfera, podržavali smo jedni druge i na kraju svi možemo biti zadovoljni'', kazala je Terzić.

Naš plivač Boško Radulović u finalu trke na 50 metara slobodnim stilom osvojio je šesto mjesto sa vremenom od 24.42 sekunde.

''Što se tiče rezultata nijesam zadovoljan. Ipak, ovo je jedno iskustvo više i neki početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti gdje očekujem mnogo bolje rezultate. Što se tiče organizacije, nije baš sve bilo na vrhunskom nivou, bilo je propusta na početku koje su kasnije donekle ispravili'', poručio je Radulović nakon trke.

Podsjećamo, Radulović je prvog dana učestvovao u finalu trke na 100 metara slobodnim stilom i završio je kao osmoplasirani. U srijedu je u kvalifikacijama na 100 delfin oborio lični rekord sa vremenom od 57.68 sekundi, dok je u finalu bio osmi. Jovana je prvog dana eliminisana u kvalifikacijama na 100 metara slobodno.