U Podgorici održan Stručni savjet za plivanje

U Podgorici je u prostorijama VPSCG u ponedjeljak 24. aprila održan Stručni savjet za plivanje pri Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore kojim je predsjedavao predsjednik SS za plivanje Mladen Klikovac.

Prisustvovali su članovi Danijela Franeta, Dijana Saveljić, Velimir Vanja Jovanović, Sead Adrović i Savo Kaluđerović. Naši plivači su ove godine već učestvovali na brojnim manifestacijama, a tek predstoje velika takmičenja na kojima će predstavljati Crnu Goru.

Najprije, juniorska Balkanijada u Sofiji od 6. do 7. maja, zatim Igre malih zemalja u San Marinu krajem maja i početkom juna, kruna sezone je učestvovanje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u julu, nakon toga slijedi odlazak na EYOF.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i Otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju ''Open Montenegro 2017'' koje će se održati u Nikšiću 24. i 25 juna, a na kojem se očekuje nastup preko 350 takmičara iz 15 zemalja. Takmičenje se održava četvrtu godinu zaredom, a zbog radova na rekonstrukciji bazena u Podgorici, ove godine održaće se na zatvorenom olimpijskom bazenu u Nikšiću, i od ove godine takmičenje je uvršteno u zvanični LEN kalendar.