UŽIVO PRENOS: Finale Jadran Carine - Budva (19h), treće mjesto Primorac - Kataro (18h)

Vaterpolisti Jadran Carina i Budve sjutra će početi borbu za titulu prvaka Crne Gore. U finalu igra se na tri pobjede, a domaćin prvog meča biće branilac trofeja, hercegnovski Jadran Carine.

Kapiten Jadran Carina, Miloš Šćepanović, kazao je da je iza hercegnovskog tima uspješna sezona, u kojoj je na svim frontovima dostigao maksimum.

"Ostalo je državno prvenstvo i sa tom titulom bi potvrdili sve što smo radili ove godine. Motiva ne fali. Svi ćemo biti motivaciono, taktički i fizički spremni za finalnu seriju. Respektujemo ekipu Budve, koja je imala dva zahtjevna meča sa Primorcem. Pokazali su da imaju potencijala i da mogu da računaju na iznenađenje. Oprezni smo, spremni i želimo titulu", kazao je Šćepanović.

Jadran Carine i Budva bili su rivali u finalu Kupa Crne Gore, a trofej je pripao hercegnovskom timu.

Kapiten Budve, Bogdan Đurđić, kazao je da je njegov tim mnogo puta ove sezone pokazao da može ravnopravno da igra i protiv jačih ekipa od sebe.

"Jadran je malo kvalitetniji od nas, ima više igrača u rotaciji i mogu da održavaju visok ritam igre. To ćemo probati da ispratimo, iako dosta naših zamjena čine igrači od 16 ili 17 godina", kazao je Đurđić.

On je naglasio da će veliki motiv njegovim saigračima biti što protivnički tim sa klupe predvodi selektor reprezentacije Crne Gore.

"To će biti motiv svim igračima Budve da se dokažu pred selektorom i pruže što jači otpor i da probamo da ih iznenadimo", kazao je Đurđić.

Jadran i Budva četvrtu godinu uzastopno igraće u finalu plej-ofa. Jadran će igrati za četvrtu uzastopnu, ukupno sedmu titulu prvaka Crne Gore. Hercegnovski tim trofej je, osim posljednje tri (2014., 2015. i 2016), osvajao i 2009, 2010. i 2012. godine.

Budva će igrati za treću titulu prvaka, nakon što je šampionski trofej osvajala 2011. i 2013. godine. Utakmica se igra od 19 sati. Od 18 sati u Budvi za treće mjesto igraju VK Primorac i VA Kataro

Oba meča možete pratiti UŽIVO na sajtu: WWW.MNESPORT.ME