Odličan nastup crnogorskih klubova na plivačkom mitingu u Sarajevu

Plivačka reprezentacija Crne Gore minulog vikenda učestvovala je na međunarodnom plivačkom mitingu ''Sarajeva s ljubavlju'', a Crnu Goru je predstavljalo 37 takmičara iz tri domaća kluba ''Jadran Carine'', ''Budva'' i ''Stari grad''.

Tradicionalni 16. po redu međunarodni miting u Sarajevu je okupio 28 klunova iz pet zemalja, a plivači crnogorskih klubova ostvarili su odlične rezultate.

Medalje:

Jadran Carine: 7 srebrnih i 6 bronzanih medalja.

Stari grad: 2 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane.

Budva: 1 zlatna, 5 srebrnih i 5 bronzanih.

Crnogorski plivači koji su postavili nove državne rekorde:

Ersin Gec – 400 mješovito u vremenu 05:14,31 – kadetski rekord 466 FINA bodova.

Aldemar Alikavazović – 50 prsno 00:31, 34 – juniorski rekord 599 FINA bodova

Sa plivačima su u Sarajevu bili i treneri Danijela Franeta, Ivana Liješević, Sead Adrović i Luka Zenović.

'' Tradicionalno nastupamo na ovom takmičenju već par godina,ujedno je ovo i prvo takmičenje u 50m bazenu. Stariji plivači na koje smo navikli da uvijek dobro plivaju su i ovdje pokazali da je forma zadovoljavajuća i da bi na ''Montenegro Openu'' u Nikšiću otplivali svoja najbolja vremena. Pioniri i kadeti su popravili svoja vremena. Imamo i dva državna rekorda, Geca i Alikavazovića. Alikavazovic je zaradio 599 fina bodova što je najbolji juniorski rezultat. Juniorska balkanijada je još uvijek pod znakom pitanja (kandidati Alikavazović i Šuka). Idu Igre malih zemalja, a za nas je najvažnije da se djeca dobro pripreme za ''Montenegro Open'' u Nikšiću.Nasup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti će zaokružiti ovu sezonu. Sačekaćemo informaciju od FINA sa koliko plivača možemo da učestvujemo u Budimpešti, i naravno putovaće samo najspremniji plivači u tom trenutku. Želimo da se zahvalimo Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore što nam je obezbijedio uslove da učestvujemo na takmičenju u Sarajevu, svim crnogorskim klubovima to mnogo znači'', kazala je Danijela Franeta.