RVL: Poraz Jadran Carina u Zagrebu, polovičan učinak Kotorana

Vaterpolisti Jadran Carina poraženi su večeras u Zagrebu od Mladosti 9:7 (3:1, 2:1, 3:5, 1:0), u 15. kolu Triglav Regionalne lige.

Zagrebački tim do osmog trijumfa vodio je Andrija Bašić sa četiri gola. U hercegnovskom timu, koji je doživio četvrti poraz, najbolji je bio Danil Merkulov sa dva gola.

Mladost - Jadran Carine 9:7 (3:1, 2:1, 3:5, 1:0)

Mladost: Marcelić (devet odbrana) Bukić, Milaković, Zović, Biljaka, Brlečić 2, Vlahović 2, Lazić, Pavičić, Paškvalin 1, Mardešić, Bašić 4, Vićan (tri odbrane), Markić.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kovačić 1, Vidović 1, Merkulov 2, B. Banićević 1, Gardašević 1, Radović, Petković, Mijušković, Pješivac, Šćepanović (sedam odbrana), Moskov.

Pobjedu su juče ostvarili vaterpolisti Budve, koji su u gostima savladali novosadsku Vojvodinu 12:8 (3:3, 4:1, 2:3 i 3:1).

U A2 ligi crnogorski predstavnici ostvarili su polovičan učinak. Primorac je na svom bazenu savladao Solaris rezultatom 11:6, a najefikasniji je bio Matija Brguljan koji je postigao tri gola. Po dva puta su se upisali Janko Krivokapić i Dimitrije Kriještorac, dok su Marko Gopčević, Dušan Grgurević, Nikola Radonjić i Dušan Matković postigli po jedan...

Kolo prije kraja Primorac je na drugom mjestu, ima dva boda manje od Šapca, koji u posljednjoj rundi gostuje POŠK-u u Splitu.

Kataro je pred svojim navijačima izgubio od POŠK-a 15:4.