JANOVIĆ: Velika pobjeda, PASKOVIĆ: Zasluženo slavili!

Veliko oduševljenje u taboru crnogorskih vaterpolista nakon prolaska u polufinale Svjetsko prvenstva – ’’ajkule’’ su eliminisale Srbiju rezultatom 9:8, zasluženo slavile, pokazale da itekako vrijede.

’’Ovo je velika pobjeda. Pokazali smo da nam forma ide uzlaznom putanjom. Nema vremena za slavlje, već sjutra moramo da se okrenemo polufinalnoj utakmici, i da razmišljamo o sljedećem protivniku. Četvrtfinalne utakmice su uvijek teške, bez obzira na to bio rival Srbija, Mađarska ili Hrvatska. Pokazali smo da smo bili spremniji od njih, da smo pripreme odradili bolje. Pokazali smo da imamo kvalitet, i mislimd a smo zaslužene slavili na kraju’’, kazao je Mlađan Janović, a istog mišljenja je i Vjekoslav Pasković.

’’Utakmica je na psihološkom planu bila jako teška, jer nas je još uvijek progonila ona utakmic asa Olimpijade za treće mjesto. Sa te strane utakmica je bila jako teška. Ali, uspjeli smo da preokrenemo utakmicu u svoju korist i da sačuvamo taj gol prednosti. Nije važno ko nma je rival ui četvrtfinalu, mi već sjutra moramo da razmišljamo o tom meču. Važno je da smo podigli igru na viši nivo, i da samo nastavimo u tom ritmu. Hvala svim navijačima, Crna Gora je opet sa nama!’’