Crna Gora dobila rivale na Svjetskom prvenstvu, dobar žrijeb za ''ajkule''!

Vaterpolisti Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti koje je na program od 17. do 29. jula 2017. godine igraće u grupi A sa selekcijama Brazila, Kazahstana i Kanade.

GRUPA 1: Brazil, CRNA GORA, Kazahstan, Kanada.

GRUPA 2: Francuska, Australija, Italija, Mađarska. 

GRUPA 3: Španija, Srbija, Grčka, Južna Afrika.

GRUPA 4: SAD, Japan, Hrvatska, Rusija.

Pobjednici grupa direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipa razigravati za plasman među osam najboljih. Greškom organizatora žrijeba u Budimpešti umjesto crnogorske zastave, prilikom izvlačenja kuglica, objavljena je zastava Albanije. 

''Nakon žrijeba organizatori manifestacije su uputili veliko izvinjenje zbog greške koja se desila priikom izvlačenja kuglice sa imenom reprezentacije Crne Gore. Takođe, poželjeli su našoj selekciji svu sreću na smotri najboljih ekipa svijeta.''

Selektor Vladimir Gojković zadovoljan žrijebom u Budimpešti.

''Teško da smo mogli izvući povoljniji žrijeb. Vidjećemo do ljeta u kom sastavu će nastupiti te ekipe. Brazil je oslabljen nakon Olimpijskih igara neigranjem dva ključna igrača. Kanada takođe dolazi oslabljena, a Kazahstan dobro poznajemo jer su se pripremali kod nas za kvalifiakcije. Objektivno, favoriti smo grupe, u kojoj ćemo tražiti direktan prolaz među osam najboljih ekipa. Dobar žrijeb za nas s obzirom na to da ulazimo u jednu novu eru sa jednom novom generacijom. Poslije sve zavisi od ukrštanja, imamo dvije izuzetno teške grupe'', kazao je Gojković nakon žrijeba.