Gojković objavio spisak za pripreme i turnir u Budimpešti

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je spisak igrača za pripreme u Herceg Novom koji će konkurisati za međunarodni turnir ‘’Volvo kup’’ u Budimpešti koji je na programu od 10. do 12. februara.

Pozvani su:

Budva: Stefan Kovačević, Bogdan Đurđić, Blažo Mitrović, Savo Ćetković, Lazar Manojlović.

Primorac: Janko Krivokapić, Matija Brguljan, Danilo Adžić, Dimitrije Kriještorac, Nikolas Saveljić.

Jadran Carine: Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Stefan Vidović, Bojan Banićević, Stefan Pješivac, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Đuro Radović.

Cattaro: Miroslav Perković.

MVLC Miškolc: Saša Mišić

Steaua: Nikola Murišić

OSC: Draško Brguljan – priključiće se ekipi u Budimpešti

Pro Reko: Aleksandar Ivović – priključiće se ekipi u Budimpešti

Eger: Uroš Čučković – priključiće se ekipi u Budimpešti

‘’Kao i prošle godine imamo problema da sastavimo ekipu, ne možemo da računamo na igrače iz Njemačke i Italije jer su u toku nacionalni šampionati. Dragan Drašković je povrijeđen, I čeka ga pauza od dvije do pet nedjelja. Tri starija igrača nas čekaju u Budimpešti, jer igraju mečeve Eurolige. Nadamo se da će I Čučković biti sa nama, jer je tek došao sa rehabilitacije. Što se tiče igrača iz domaćih klubova, malo smo promijenili spisak u odnosu na Nikšić. Odlučili smo da pozovemo skoro sve igrače koji igraju na poziciji centra, jer smo prošle godine bili u deficitu na tom mjestu. I upravo ćemo u ova tri dana više pažnje posvetiti toj poziciji. Svi ostali igrači konkurišu za Budimpeštu. Sparingovaćemo sa Dinamom iz Moskve prije odlaska na turnir’’, kazao je selector Vladimir Gojković.

Okupljanje je zakazano za 6. februar u 10 sati u teretani Instituta ‘’Simo Milošević’’ u Igalu. Na turniru ‘’Volvo kup’’ pored domaćina i naše selekcije nastupiće još reprezentacije Hrvatske i Slovačke.

Petak 10. Februar:

19:00h Hrvatska – Crna Gora

20:30h Mađarska – Slovačka

Subota 11. Februar:

19:00h Hrvatska – Slovačka

20:30h Mađarska – Crna Gora

Nedjelja 12. Februar:

10:00h Crna Gora – Slovačka

11:30h Mađarska - Hrvatska