COK: Nagrade za Ivovića, Radovića i seniorsku reprezentaciju!

Vaterpolista Aleksandar Ivović i karatistkinja Marina Raković najbolji su sportisti Crne Gore u 2016. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK). ivoviću je to drugo priznanje COK, nakon što je i prošle godine bio najbolji. Ivović je priznanje zaslužio osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu i četvrtim mjestom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. ima i bronzano odličje sa Pro Rekom u Ligi šampiona.

"Lijep je osjećaj biti najbolji, ali ne bih sebi davao na značaju. Bilo je dosta mojih prethodnika koji su dobili nagradu i to je samo potvrda da je vaterpolo sport broj jedan u Crnoj Gori. Drago mi je zbog toga i volio bih da se ta tradicija nastavi", kazao je Ivović.

Najbolji mladi sportisti su atletičarka Kristina Rakočević i vaterpolista Đuro Radović. Talentovani član Jadran Carina, Radović zahvalio se svima koji su procijenili da nagrada treba da pripadne njemu.

"To je za mene veliki uspjeh i čast, ujedno i podstrek za rad i napredak", rekao je Radović.

Za najbolje nacionalne selekcije proglašeni su vaterpolo i ženska košarkaška reprezentacija. Selektor vaterpolista, Vlado Gojković, smatra da su vaterpolu zasluženo pripale nagrade.

"Iza nas stoje rezultati u kontinuitetu, ali moramo da radimo da ih održimo. Čeka nas period tranzicije, dosta težak, koji je trebalo uraditi ranije u hodu. Bazen u Nikšiću je dosta donio, nadam se da će i klub brzo da zaživi. Očekujemo zatvaranje bazena u Podgorici, ali novi problem se otvara na primorju. Bazeni u Igalu i Kotoru, pa i u Budvi, nijesu u dobrom stanju", kazao je Gojković.

Predsjednik Dušan Simonović kazao je da 2016. nije bila najbolja godina za sport u Crnoj Gori, ali da je bilo značajnih rezultata.

"Ne možemo reći da je za nas malo biti treći u svijetu ili drugi u Evropi, četvrti na OI, imati juniorskog prvaka svijeta, vicešampiona svijeta, plejadu velikih talenata koji garantuju dobru budućnost crnogorskog sporta", kazao je Simonović.