Održan seminar vaterpolo trenera u Bijeloj

Seminar vaterpolo trenera koji će biti međunarodnog karaktera, a koji se organizuje u okviru IPA projekta prekogranične saradnje OH2O POLO u saradnji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, održan je u hotelu Park u Bijeloj.

''Ovaj seminar je od velikog značaja za vaterpolo, jer je želja svih nas da ovaj sport podignemo na viši nivo. Jednom ovakvom organizacijom mislim da smo napravili korak više u odnosu na prethodne godine. Težićemo da svaki naredni put bude sve kvalitetnije. Važno je da pored prisustva iskoristimo ovaj seminar za druženje i da zajedničkim snagama podignemo nivo predavanja, kako bi u budućnosti uključili i trenere iz ostalih država. Samo tako možemo da podignemo rejting vaterpola'', kazao je direktor VPSCG Petar Porobić.

Seminar je okupio preko 60 vaterpolo trenere iz crnogorskih klubova, kao i trenere vaterpolo klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije koji participiraju u pomenutom projektu, ali i sve druge zainteresovane trenere iz Crne Gore i inostranstva. Predavanja su održala najeminentnija imena struke iz zemlje i regiona.

''Ovaj projekat se organizuje u sklopi IPA projekta prekogranične sardnje između Hrvatske i Crne Gore, odnoso u okviru našeg projekta OH2O Polo. Ovaj seminar smo organizovali u koordinaciji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore. Zahvalio bih se svim profesorima predavačima na izdvojenom vremenu i što će svoje iskustvo i znanje prenijeti na nas'', istakao je menadžer projekta OH2O POLO Miloš Mračević.

Na seminaru su predavali Mr.Sc. Igor Čerenšek (Motivacija u sportu-motivacija vaterpolista), Mr.Sc. Igor Beretić (Programiranje treninga na suvom i konverzija u specifičnom treningu u vodi u okviru jednog makrociklusa), prof.Dr. Violeta Dopsaj (Uticaj treninga na hematološke parametre-diskusija), prof.Dr. Milivoje Dopsaj (Princip programiranja i rada treninga za razvoj brzine), prof.Dr. Zoran Bratuša (Značaj tehnike rada nogu u vaterpolu-diskusija i Periodizacija i planiranje u vaterpolu) i prof. Neven Kovačević (Metodika obuke mladih vaterpolista-stabilnost-stavovi).