EP Holandija: Crna Gora na startu poražena od Grčke

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore U19 (godište 1997. i mlađi), u prvom kolu Evropskog prvenstva u Holandiji poražena je od Grčke 12:10 (5:4, 2:3, 2:2, 3:1).

Grčka je vodila 2:0, izjendačili smo preko Spaića i Mitrovića, čak devet golova viđeno je u prvo četvrtini koja je pripala ''helenima 5:4. U tom periodu igre za Crnu Goru pogađali su još redom Spaić i Ukropina. Grci su pogotkom otvorili drugu dionicu, a onda smo sa tri uzastopna gola (Ukropina i dva Vujašević) preokrenuli i pvoeli 7:6. Grčka je ipak do poluvremena uspjela da izjednači.

Ukropina je pogodio na startu trećeg dijela za drugo vođstvo, Moskov je bio precizan za 9:8, ponovo su Grci u finišu četvrtine bili precizni za 9:9. Posljednja dionica pripala je ''helenima 3:1, jedini gol za našu selekciju postigao je Moskov za 10:10, ali na kraju poraz od 12:10.

U drugom kolu u ponedjeljak rival je Malta od 8 sati i 30 minuta, dok ćemo u trećem kolu 13. septembra igrati sa Mađarskom od 19 sati. Prvoplasirana selekcija iz grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana igraće u osmini finala.

GRČKA: Zerdevas, Masmanidis 3, Gardikas 1, Gjuvetsis, Nikolaidis 1, Papanastasou 2, Janopulos 1, Muratidis 2, Cahilidis, Liapakis, Delagramatikas 1, Kapetanakis 1, Kuruvanis.

CRNA GORA: Kolesko, Matković, Ćetković, Saveljić, Mitrović 1, Franeta, Ukropina 3, Vujašević 2, Spaić 2, Gardašević, Moskov 2, Radović, Tešanović.