EP Holandija: Crna Gora u nedjelju sa Grčkom

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore U19 (godište 1997. i mlađi) od 11. do 18. septembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Crna Gora je u grupi D sa Grčkom, Mađarskom i Mlatom. U grupi A su Srbija, Italija, Njemačka i Turska, u B grupi su Hrvatska, Rusija, Gruzija i Azerbejdžan, dok su u grupi C Španija, Holandija, Rumunija i Slovačka,

Spisak igrača koji će učestvovati na EP: Savo Ćetković, Branko Franeta, Filip Gardašević, Dragan Kolesko, Dušan Matković, Blažo Mitrović, Nikola Moskov, Đuro Radović, Nikolas Saveljić, Vladan Spaić, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina i Bogdan Vujašević.

Članovi stručnog štaba: Miodrag Mirović (trener), Zoran Ivanovski (pomoćni trener), Miodrag Matković (pomoćni trener), Vladimir Dedović (doktor), Božo Đurašković (sudija) i Radovan Milinić.

''Radili smo dugo i kvalitetno, vidljiv je napredak. Za koji rezultat će to biti dovoljno na Evropskom prvenstvu to ćemo da vidimo. Bićemo oslabljeni neigranjem Radanovića i Banićevića zbog bolesti odnosno povrede, ali i pored toga vjerujem da možemo među osam najboljih što je i glavni cilj'', kazao je trener Mirović pred put za Holandiju.

Na startu takmičenja 11. septembra igraćemo sa Grčkom od 17 i 15, u drugom kolu dan kasnije rival je Malta od 8 i 30, dok ćemo u trećem kolu 13. Septembra igrati sa Mađarskom od 19 sati. Prvoplasirana selekcija iz grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana igraće u osmini finala.