OI: "Ajkule" bez finala, Crna Gora poražena od Hrvatske

Treće Olimpijske igre za Crnu Goru, treće polufinale ''ajkula'', ali i ovog puta ništa od finala... Crnogorska selekcija kao i prije četiri godine poražena je od Hrvatske 12:8 (4:3, 3:2, 1:1 i 4:2) pa će se za dva dana boriti za bronzanu medalju. ''Barakude'' su vodile tokom cijelog meča, vidan je bio umor kod izabranika Vladimira Gojkovića nakon serije teških mečeva, sa druge strane momci ivice Tucaka su praktično imali šest dana odmora, na kraju ostaje još jedna šansa da se domognemo toliko željene medalje sa Olimpijskih igara.

Meč su golom otvorili Hrvati, Šetka je pogodio, a nakon dva minuta igre precizan je bio i Bušlje za vođstvo ''barakuda'' od 2:0. Loš start ''ajkula'' novi gol za Hrvatsku postiže Lončar. Napokon i gol naše selekcije, Ivović je iskoristio igrača više da na tri ipo minuta do kraja smanji. Koji sekund kasnije, odlična odbrana Crne Gore, kontra Draška Brguljana koji smanjuje na 3:2. Serija Crne Gore od tri gola, fenomenalan gol Darka Brguljana za 3:3! Igrača više koriste Hrvati da preko Bušlja dođu do 4:3, i to je bio rezultat nakon prvih osam minuta.

Nije bilo gola četiri puna minuta u drugoj dionici, a onda projektil Ivovića za 4:4. Već u sljedećem napadu Garsija je pogodio za novo vođstvo Hrvata. No, odlična reakcija Darka Brguljana, novi gol za 5:5.Padaju golovi kao na traci, Sukno pogađa za 6:5, nijesmo iskoristili dva napada za izjednačenje, što su iskoristili Hrvati da dođu do plus dva preko Macana.

Na startu treće dionice nijesmo uspjeli da iskoristimo igrača više da smanjimo razliku, a onda nevjrovatan gol Lončara za 8:5. I napokon gol Crne Gore, Ivović je smanjio na 8:6, a onda je Klikovac imao odličnu priliku da smanji sa igračem više ali je Bijač odbranio, koji sekund kasnije nova odbrana Bijača ovog puta Ivoviću. Pred posljednjih osam minuta hrvatska je vodila 8:6.

Imali smo dva napada da smanjimo zaostatak, nijesmo uspjeli da ih iskoristimo, i kazna stiže preko Bušlja za velikih 9:6. Već u sljedećem napadu smanjio je Darko Brguljan, nijesmo iskoristili napad za minu jedan i kontra Šetke za plus tri, 10:7.

Na tri ipo minuta do kraja Jokić je smanjio, ali Šetka opet siguran, pogađa za 11:8. Novi gol Bušlja za plus četiri. Konačnih 12:8 za Hrvatsku, Crnoj Gori ostaje borba za bronzanu medalju.

Najefikasniji u hrvatskoj selekciji bio je Andro Bušlje sa četiri, Anđelo Šetka je postigao tri, Luka Lončar dva, a po gol Sandro Sukno, Havijer Garsija i Marko Macan. U crnogorskoj reprezentacji Aleksandar Ivović i Darko Brguljan bili su strijelci po tri gola, a dok su pogol upisali Draško Brguljan i Predrag Jokić.

Drugog finalistu odlučiće duel Srbije i Italije, u 21 sat i 30 minuta.

(foto: Rojters)