Memorijalni turnir Beograd: Bronza za Crnu Goru!

Crnogorska vaterpolo reprezentacija, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, osvojila je treće mjesto na međunarodnom memorijalnom turniru u Beogradu savladavši selekciju Italije 12:10 (2:2, 4:2, 2:2, 4:4).

Izabranici trenera Vida Lompara su na startu bili bolji od Saudijske Arabije 35:0, u drugom igrali su neriješeno sa Hrvatskom 11:11, u trećem su bili bolji od Malte 17:3, u četvrtom od Slovačke 17:9, a u petom od Australije 16:4 (5:2, 2:0, 4:0, 5:2).

‘’Ajkule’’ su zbog slabije gol razlike od Hrvatske zauzeli drugo mjesto u grupi što im je omogućilo borbu za treće mjesto.

U pobjedi nad Italijom istakli su se Radović i Subotić sa po tri gola, po dva su postigli Perković i Vučurović, a po jedan Jančić i Drašković.

"Napravili smo lijep uspjeh osvajanjem bronzane medalje na najprestižnijem turniru za ovaj uzrast. Danas smo protiv Italije odigrali najbolju utakmicu na takmičenju koje smo završili bez poraza, sa 5 pibjeda i jednim neriješenim rezultatom. Još jednom smo pokazali da imamo kvalitet, ali moramo mnogo da radimo i u reprezentaciji i u klubovima. Dostojno smo reprezentovali Crnu Goru na turniru koji je morao biti jačeg kvaliteta, jer utakmice protiv nekih ekipa nijesmo imali skoro nikakvu korist zbog ogromne razlike u kvalitetu", poručio je trener Lompar.