Comen Cup: I Italija u nizu, Crna Gora ubjedljivo do finala!

Mlađa juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 1998. godine i mlađi plasirala se u finale Comen Cup-a u Grčkoj!

Još jedna vrhunska partija izabranika Veljka Uskokovića koji su nadigrali selekciju Italije 16:11 (4:2, 4:3, 4:3, 4:3). Četiri gola postigao je Franeta, po tri Saveljić, Matković i Radović, dva Ćetković a jedan Radović. Po tri gola kod poraženih postigli su Manci i Di Martire.

''Veliki uspjeh ove selekcije. Pogotovo ako se zna da smo polufinale igrali bez Ukropine, koji će biti pod znakom pitanja za finalni meč. Svakako da je ovo dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo. Treba zadržati postojeću koheziju ekipe i podići formu jer je par ekipa još u pripremnoj fazi i i ne otkrivaju sve karte'', kazao je trener Uskoković.

Rival u finalu biće Mađarska u nedjelju od 18 sati i 20 minuta. Podsjećamo, ‘’ajkule’’ su na startu poražene od Grčke 19:18, igrale su neriješeno sa Španijom 18:18, dok su bile bolje od Mađarske 12:10. U polufinalu naša selekcija eliminisala je Srbiju 21:15.

Ovo je generalna proba pred start Svjetskog prvenstva u Podgorici od 26. avgusta do 3. septembra.