Sve spremno za spektakl! Crna Gora, Hrvatska, Mađarska i Španija na Škveru!

Herceg Novi, bazen PVK Jadran Carine na Škveru, od 23. do 25. juna biće domaćin vaterpolo spektakla ''Trofej Jadrana'', na kojem će pored reprezentacije Crne Gore učestvovati i Hrvatska, Mađarska i Španija! Turnir se organizuje u čast 90 godina PVK Jadran Carine, a biće i odlična provjera ''ajkulama'' pred odlazak na Olimpijske igre u Rio.

''Ovaj turnir održava se povodom 90 godina PVK Jadran i 90 godina vaterpola u Herceg Novom. Novljani se diče tradicijom, a PVK Jadran je definitivno perjanica tradicije u Herceg Novom, jer 90 godina rada, postojanja na ovim prostorima, osvajanje pehara i dokazivanje u onome čime se bavi, potvrđuje tradiciju sa puno razloga za ponos svih građana Herceg Novog. Ovo je prva u nizu manifestacija u godini jubileja. Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore i naša reprezentacija dali su veliki doprinos ovoj proslavi. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se organizuje ovo takmičenje, a posebno turističkoj organizaciji Herceg Novi. Vjerujem da će turnir proteći u fer i korektnoj borbi, da će tribine biti pune, da ćemo uživati u sjajnim vaterpolo potezima, i da će ovaj turnir biti odskočna daska i odlična priprema crnogorskoj reprezentaciji pred oslazak za Rio'', poručio je Đuro Marić, predsjednik PVK Jadran Carine.

Veliko zadovoljstvo organizacijom samog turnira istakao je i Petar Porobić, direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

''Više smo nego zadovoljni što smo uspjeli da organizujemo jedan ovakav turnir za izuzetno jakim vaterpolo ekipama. Zadovoljstvo je što smo uspjeli da ljubiteljima vaterpola priredimo da gledaju ovako jake ekipe na zajedničkom turniru. Zajednička organizacija jednog ovakvog turnira od strane PVK Jadran Carine i VPSCG je odličan primjer i za druge, da ih podstaknemo na saradnju Savez – klubovi. Želimd a se zahvalim takođe turističkoj organizaciji Herceg Novog i ostalima koji su pomogli da se organizuje ovaj turnir, koji je finansijski veoma zahtjevan.Vjerujemd a ćemo svi narednih dana uživati u utakmicama vrhunskog kvaliteta'', naglasio je Porobić.
Direktor PVK Jadran Carine Miloš Mračević poželio je dobrodošlicu svim učesnicima turnira, i naglasio da su pred nama tri dana vrhunskog vaterpola.

''Ulaz je slobodan. Ubijeđeni smo da će interesovanje biti ogromno, i stoga će na južnoj terasi bazena biti montira veliki video zid. Potrudili smo se na najbolji mogući način da turnir promovišemo i šire. Očekujemo veliku posjetu, i siguran sam da su pred nama tri dana vrhunskog vaterpola'', zaključio je Mračević.

Selektor reprezentacije Vladimir Gojković poručio je da će svi ljubitelji vaterpola narednih dana moći da uživaju u fenomenalnim partijama ove četiri selekcije.

''Sigurno najjači turnir od 2009. godine i Svjetske lige. Čast nam je što možemod a ugostimo sve ove reprezentacije koje su učesnice Olimpijskih igara u Riju. Vjerujem da će naša reprezentacija izvući korist iz ovoga, na ovom početku priprema. Imaćemo jasnu sliku da vidimo gdje smo u odnosu na ove reprezentacije. Odlična prilika da vidimo šta funkcioniše a šta ne. Suvišno je pozivati publiku, jer reprezentacije kakve su Hrvatska, Mađarska i Španija, same po sebi privlače ogromnu pažnju. Vjerujemd a će doći iz svih krajeva Crne Gore, i vjerujem da će im biti interesantan i drugi par, a ne samo utakmice naše reprezentacije. Reprezentacija putuje na Olimpijske igre i 90 godina PVK Jadrana, sve je ukompnovano u jednu pravu cjelinu'', kazao je Gojković.

Istog mišljenja su i naši reprezentativci Miloš Šćepanović i Draško Brguljan.

''Četiri vrhunske ekipe, veliki događaj za Herceg Novi, veliki događaj za Crnu Goru. Očekujem pravi spektakl i siguran sam da će publika uživati u vrhunskom spektaklu. Na samom smo početku priprema i siguran sam da će ovaj turnir pokazati određene stvari, ali u prvom planu je da se od ovoga napravi vrhunski događaj'', istakao je golman naše selekcije.

''Mislim da je ovaj turnir prava stvar, izuzetan događaj za Crnu Goru i za PVK Jadran. Turnir dolazi u pravo vrijeme, izuetno je jak, a mi se još nijesmo kompletirali. Odlična provjera da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Odličan uvod za nastavak priprema u Sloveniji'', naglasio je Brguljan.

Raspored turnira:

Čevtvrtak 23. jun:

19:15h Mađarska – Hrvatska

21:00h Crna Gora – Španija

Petak 24. jun:

19:15h Mađarska – Španija

21:00h Crna Gora – Hrvatska

Subota 25. jun:

19:15h Hrvatska – Španija

21:00h Crna Gora - Mađarska