FOTO: ‘’Ajkule’’ na pripremama u Tokiju

Crnogorska vaterpolo reprezentacija uveliko odrađuje pripreme za OLimpijske igre u Riju – nakon deset dana u Herceg Novom, te turnira u Bukureštu (poraz od SAD-e, te pobjede nad Gruzijom i Rumunijom), ‘’ajkule’’ uigravanja nastavljaju u Tokiju gdje će trenirati sa selekcijom Japana, takođe učesnikom OI u Riju.

''Turnir u Bukureštu bio je prvi u sklopu priprema za Rio. Kao i što se očekivalo, duel sa Sjedinjenim Američkim Državama bio je najteži. Oni su došli u najjačem sastavu, falio im je samo jedan igrač Olimpijakosa. Vidjelo se da su spremniji od nas, bili su najdominantnija ekipa na turniru, uostalom oni su uvijek pripremaju maksimalno jako kada je u pitanju olimpijska godina. Uglavnom smo koristili mlađe igrače, željeli smo da odmorimo najiskusnije. Protiv Gruzije nijesamo najbolje otvorili meč, imali smo problema u trećoj dionici, ali smo uspjeli da slavimo na kraju. Sa druge strane, protiv Rumunije smo odigrali odlično, slavili smo mnogo lakše nego što sam očekivao i zadovoljan sam kako su igrači prišli meču'', kazao je Gojković.

Reprezentacija je jutros odradila prvi trening u Tokiju gdje će biti na desetodnevnim pripremama sa Japanom.

''Grupi igrača koji su učestvovali na turniru u Bukureštu priključili su se Miloš Šćepanović, Čučković, Mišić i Saveljić. Sigurno da nas očekuju jako dobre pripreme jer je Japan učesnik Olimpijskih igara u Riju. Komnibovaćemo dosta, na mlađima je da iznesu teret, dok će stariji raditi po posebnom tretmanu. Radićemodva sata dnevno sa Japancima, radićemo i individualno. 12. juna na programu je i zvanični meč na njihovom koledžu'', poručio je selector Crne Gore.