Novom ubjedljivom pobjedom juniori izborili plasman na Evropsko prvenstvo!

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na Evropsko prvenstvo – izabranici trenera Miodraga Mirovića novom ubjedljivom pobjedom na kvalifikacionom turniru u Antaliji, ovaj put nad Belgijom od 22:2, izborili su plasma na šampionat Starog kontinenta.

Podsjećamo, u prvom kolu naša selekcija nadigrala je Veliku britaniju 21:7, a u trećem kolu sjutra od 12 sati igraćemo sa Turskom.

‘’Pobjedom nad Belgijom obezbijedili smo jedno od prva dva mjesta, samim tim i plasma na Evropsko prvenstvo. U odnosu na meč prvog kola igrači su danas pokazali napredak u igri, ali vidljivo je da nas čeka još dosta posla u svim segmentima igre tokom ljeta’’, kazao je nakon meča trener Mirović. U stručnom štabu pored Mirovića su i treneri Ivanovski i Matković.

CRNA GORA - BELGIJA 22:2 (8:0, 5:0, 5:2, 4:0)

Bazen Muratpaša, Antalija

CRNA GORA: Kolesko, Mijušković 3, Dragović 1, Saveljić 3, Mitrović 3, Vujošević 1, Ukropina 3, Gardašević 1, Spaić 3, Radanović 1, Moskov 2, Ćetković 1, Mandić.

BELGIJA: Nojele, Godean, D’Hejdž, Delabeka, Berns, Vitran 1, E. Lemens, L. Lemens, Dondejn, Ven der Loht 1, Budonk, Stut.

Raspored:

6. maj 17:00h Crna Gora – Velika Britanija 21:7

7. maj 17:00h Crna Gora – Belgija 22:2

8. maj 12:00h Crna Gora - Turska