Crna Gora bolja od Srbije za kraj turnira u Šibeniku, Lompar: Bili smo najefikasnija ekipa

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore godište 2001. i mlađi izuzetno jak turnir u Šibeniku zavšila je sa trijumfom, remijem i dva poraza.

Izabranici trenera Vida Lompara na startu su poraženi od Mađarske 10:9, igrali su neriješeno sa Italijom 12:12 (1:2, 2:3, 5:3, 4:4), u trećem kolu poraženi su od Hrvatske 12:11 (4:5, 3:4, 4:3, 2:0), dok su u posljednjem duelu bili bolji od Srbije 9:8 (1:0, 1:3, 5:4, 2:1). Inače, ovu su bile prve zvanične utakmice ove generacije igrača, koja je zauzela četvrto mjesto na turniru.

‘’ Kao što smo i željeli ovaj turnir nam je pokazao trenutne mogućnosti i kvalitet naše ekipe. Mogu reći da su sve reprezentacije približnog kvaliteta, što pokazuje podatak da je od ukupno deset utakmica, čak pet završeno neriješenim rezultatom, a tri na jedan gol razlike. Sto se tiče naše igre, negativno je što smo primili dosta golova sa istim brojem igrača. Napad je, i pored dosta grešaka, funkcionisao dobro, o čemu govori i činjenica da smo najefikasnija ekipa turnira. Najbolji segment naše igre bio je igrač manje, gdje smo imali oko 75% uspješnosti odbrane. Moram da istaknem da su svi igrači pokazali veliku želju u igri i da su se ponašali onako kako dolikuje reprezentativcima svoje zemlje. Sve četiri naše utakmice su bile neizvjesne, sto se vidi i iz rezultata. U nekim mečevima je moglo biti i drugačije, ali možda je i dobro za ove momke da budu "kažnjeni" porazom zbog grešaka koje ne smiju da nam se dešavaju. Isto tako su danas "nagradjeni" pobjedom protiv Srbije, jer smo te ključne greške smanjili u odnosu na prethodne utakmice. Ono sto je najvažnije da ćemo napraviti duboku analizu i prema tome napraviti plan priprema za ljeto. Evidentno je da se dosta mora raditi na obuci igrača u svim elementima, kako bi oni sto brže došli do željenog nivoa u ovom uzrastu. Prostora za napredak ima mnogo, i moji saradnici i ja smo izuzetno motivisani za veliki rad sa ovom generacijom, za što smo dobili podršku naseg Saveza’’, poručio je nakon turnira trener Vido Lompar.

Sa Lomparom su radili i treneri Nebojša Milić i Đorđe Radošević.