FOTO - Seminar plivačkih trenera, Klikovac: Nikšić ''Nacionalni centar za vaterpolo i plivanje''

U saradnji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, opština Nikšić i SC ''Nikšić'' organizovali su obavezan seminar plivačkih trenera i instruktora plivanja pri VPSCG. Drugu godinu zaredom SC ''Nikšić'' je domaćin seminar, a ove godine predavači su prof. Davorka Leoni, mr. sc. Igor Beretić, mr.sc. Dejan Pejinović i mr.sc. Marko Begović.

Seminar u Nikšiću otvorio je prof. Mladen Klikovac predsjednik Stručnog savjeta za plivanje u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

''Nikšić će biti Nacionalni centar za vaterpolo i plivanje. Rekonstruisani bazen će sigurno zadovoljiti sve svjetske standarde. Ovo je druga godina kako seminar za licenciranje plivačkih trenera organizujemo u Nikšiću i interesovanje je ogromno. Jako je bitno da treneri imaju objekte, da imaju uslov za rad za djecom,da počnu da obučavaju djecu. Za vrhunske rezultate sigurno je potreban duži period, desetak godina napornog rada. Šampioni se rađaju, ali smo mi treneri dužni da ih nađemo i da im obezbijedimo uslove za rad. VPSCG zajedno sa SC Nikšić planira niz aktivnosti u budućnosti, prva je odigravanja vaterpolo utakmice preliminarne faze Svjetske lige sa Francuskom, ukoliko radovi na bazenu budu završeni na vrijeme. Naravno, naši seniori, kadeti i juniori će se na bazenu u Nikšiću pripremati za takmičenja. Nikšić ima izvanredne uslove za pripreme sportista, sa izgradnjom hotela, i ako sve to uvežemo, ovaj grad će biti interesantan ne samo za pripreme naših sportista, već i sportskih ekipa iz drugih država'', kazao je Klikovac.

Predrag Ivanović domaćin i direktor SC ''Nikšić'' poželio je dobrodošlicu predavačima i učesnicima seminara, i nagalsio da Nikšić uskoro postaje Nacionalni centar za vaterpolo i plivački sport.

''Ove godine seminar je izuzetno posjećen, prisustvuje oko 50 trenera, a iz Nikšića ima nešto više od deset trenera. Nadam se da ćemo za sve kandidate sličan seminar organizovati i u junu, tako da će Nikšić i po tom pitanju biti spreman za otvaranje bazena. Bićemo u prilici da našim građanima i svim korisnicima bazena pružimo usluge na najvišem mogućem nivou. Ovje danas imamo predstavnike klubova iz Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara, Podgorice. Bazen u Nikšiću neće biti samo interesantan domaćim timovima, već i savezima iz okruženja. To nas sve raduje, ali i obavezuje da pružimo što bolje i kvalitetnije usluge'', istakao je Ivanović.

Predavači i učesnici seminara obišli su i radove na rekonstrukciji zatvorenog bazena, čije se otvaranje očekuje uskoro. Podsjećamo, prije nedjelju dana Herceg Novi je bio domaćin izuzetno posjećenog seminara za obavezno licenciranje vaterpolo trenera.