FOTO - Počele pripreme seniora, Gojković: Svi igrači zdravi, polako se uigravamo za Rio

Vaterpolo reprezentacije Crne Gore danas je počela desetodnevne pripreme u Igalu na bazenu Instituta ''Dr. Simo Milošević''.

Osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ''ajkule'' su izborile i vizu za Rio, pa neće morati da učestvuju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Upravo će ta period izabranici selektora Vladimira Gojkovića iskoristiti da se ponovo okupe, druže i da se polako uigravaju za ono što ih čeka u avgustu.

''Skupili smo sve igrače sem njih trojice koji su opravdano odsutni zbog obaveza u klubovima. Ono što je najbitnije je da su svi zdravi, iako su imali težak raspored proteklih dana. Trudićemo se kroz ove pripreme da ih dobro oporavimo. Iskoristićemo to što će u Igalu trenirati Francuska i Brazil, da sparingujemo sa njima, da se malo uigramo. Sa nama je nekoliko mlađih igrača, želimo da ih provjerimo. Kada dođu Francuzi priključićemo još nekoliko igrača na koje računamo za Budućnost. Da i oni osjete atmosferu, da vide kako je raditi sa vrhunskim igračima'', kazao je Gojković.

Sa našom reprezentacijom do 25. marta treniraće selekcija Brazila pod vođstvom Ratka Rudića. Prvi sparing meč dvije selekcije odigraće večeras od 19 sati i 45 minuta. Nakon Brazila, od 25. do 31. marta Draško Brguljan i drugovi sparingovaće sa selekcijom Francuske.

''Drago mi je što smo se ponovo okupili. Jako je dobra stvar što nećemo igrati kvalifiakcije za Olimpijske igre, što smo to izborili na EP u Beogradu. Ovo je dobra prilika da se još više uigramo. Sparingovaćemo sa Brazilom i Francuskom, i to je jako dobro. Pokušaćemo da rad podignemo na viši nivo, koliko je to moguće u ovom trenutku. Maksimalno ćemo se pripremiti, kako bi za zvaničan početak priprema za Olimpijske igre došli što uigraniji'', istakao je Brguljan.