+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Prvi dan seminara za trenere: Veliki odziv, prisustvovali i selektori

by: admin

0

Seminar vaterpolo trenera u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore počeo je danas 20. decembra u Hotelu Palma u Tivtu, a svečanost je otvorio direktor VPSCG Petar Porobić.

Seminaru prisustvuje 30 trenera, kako crnogorskih vaterpolo klubova, tako i naši treneri u inostranstvu, kao i selektori Ranko Perović i Mirko Vičević.

Prvo predavanje održao je Msc. Igor Beretić na temu ”Metodika obuke plivačkih tehnika u školi vaterpola”, dok je nakon njega govorio dipl.ing. Zoran Kačić o golmanskim tehnikama.

U drugom dijelu programa govorila je dr. Marija Anđelković o sportskoj ishrani, o novom svjetskom anti-doping kodeksu predavanje je imao dr. Nenad Dikić, a prvi dan je zatvorio Msc. Igor Beretić na temu ”Metoda praćenja kontrole treniranosti igrača i ekipe i ekipe – testiranje fizičkih sposobnosti u vodi”.

Neđeljni program otvoriće dipl.ing. Zoran Kačić predavanjem o statističkoj analizi vaterpolo igre, nakon njega govoriće dr. Milivoje Dopsaj (Koncepti programiranja različitih tipova mikrociklusa u vaterpolu) i dr. Marija Anđelković (Suplementacija). Seminar zatvara dr. Nenad Dikić na temu ”Pred takmičarski pregled vaterpolista – prikazom slučajeva”.

Pratite nas na facebook stranici ”Vaterpolo i plivački savez Crne Gore – WPOLO Montenegro”