+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Plivanje

Održano Prvenstvo Crne Gore u plivanju

by: admin

0

U Budvi je za vikend održano Prvenstvo Crne Gore u plivanju. Nakon dva dana takmičenja, pehar za najbolju ekipu pripao je PVK Budvanska rivijera Budva, drugo mjesto osvojio je Jadran, dok je treći bio PVK Nikšić.

Najbolji plivač bio je član Budvanske rivijere Ado Gargović, do je njegovoj koleginici Jovani Kuljača pripala titula za najbolju plivačicu.

Na takmičenju je učestvovalo 215 takmičara iz osam klubova: Budvanska rivijera, Jadran, Primorac, Orka, Budućnost, Verde, Nikšić i Baterflaj.

Ado Gargović je oborio i dva državna rekorda. Na 200 mješovito postavio je vrijeme 2:08,2 što je pet sekundi bolje od prethodnog rekorda. Takođe, 400 mješovito prošao je u vremenu 4;43,3, pet sekundi brže od prethodnog rekorda.

Za najbolje juniore proglašeni su Maša Kusovac i Miloš Milenković iz Budvanske rivijere, najbolji kadeti su Mina Cvjetičanin iz Jadrana i Timofej Stelčinin iz Budvanske rivijere, najbolji pioniri su Jana Borović i Maksim Ševčenko iz Budvanske rivijere, dok su peha za najbolje mlađe pionire podigli Tara Petrović iz Jadrana i Lev Ševčenko iz Budvanske rivijere.

Kompletne rezultate možete pogledati na linku:

1. ZIMSKO DRŽAVNO PRVENSTVO ZA SVE UZRASNE KATEGORIJE – SPLASH Meet Manager 11 (plivanje.info)