+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Sve ćemo učiniti da prođemo u polufinale

by: admin

0

“Ajkule“ sjutra protiv Italije jure četvrtu pobjedu na šampionatu Evrope u Budimpešti, pobjedu koja bi im donijela prvo mjesto u grupi, i direktan plasman u polufinale.

“Znali smo da ćemo sa Italijom da odlučujemo o prvom mjestu u grupi, mada oni imaju i utakmicu sa Grčkom. Sve ćemo učiniti da prođemo u polufinale. Naravno, i Italijani će uraditi sve da se domognu prvog mjesta, a to znači, nekad i malo više od igre.Na sve to moramo odgovoriti maksimalno koncentrisani, maksimalno mirni. Mislim da smo bolja ekipa, ali… I srbija je bolja ekipa od Mađarske, pa je izgubila sinoć. Najveći problem, mogla bi biti nervoza“, kazao je selektor Ranko Perović i naglasio da je naš najveći adut odbrana.

“Naš najveći adut je odbrana, a što se tiče Italije, imaju par odličnih igrača, preko kojih maltene sve ide. Igraju dosta grubo, i ako im se to dozvoli, imaćemo probleme. Ali, na sve te njihove provokacije, i “igre“ moramo ostati maksimalno mirni, i koncentrisani pogotovo na odbranu, da utakmicu svedemo na što manje golova. Daj Bože da se ponovi meč iz Barselone, ono je bila savršena partija, ali teško. Sve je na nama, šanse su nam dobre. Ako izbacimo ono najbolje iz sebe, onda neće biti problema.“

U prethodnim utakmica igrač više je bio odličan, Perović sada očekuje potpuno drugačiju situaciju.

“Sigurno da protiv Italijana neće biti tako visok procenat uspješnosti, jer oni igraju mnogo bolje i čvršće nego Rumuni. Radili smo dosta na tome, ali vidjećemo kako će teći utakmica. To ne mora da bude presudno, presudno je da se dobro branimo“, istakao je selektor Perović.