+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

PEROVIĆ: Odlučiće trenutna inspiracija i bolja fizička sprema

by: admin

0

Još dan je ostao do velikog derbija sa Srbijom, i borbe za finale Evropskog prvenstva. “Ajkule“ su imale dosta vremena da se odmore, ujedno i da kroz treninge održe formu, jer nas u petak veče na bazenu “Alfred Hajoš“ očekuje još jedna izuzetna utakmica.

“Ponovo sa Srbijom, neka standardna varijanta na velikim takmičenjima. Non stop igramo jedni protiv drugih. Uglavnom, radi se o teškim, tvrdim, zahtjevnim utakmicama. Više fizički nego taktički se poznajemo jako dobro. Nekih velikih taktičkih iznenađenja ne može da bude. Po meni odlučiće trenutna inspiracija i bolja fizička sprema. U svakom slučaju sve je otvoreno, i možemo da igramo sa njima“, kazao je selektor Ranko Perović.

“Za razliku od prethodnih utakmica, protiv Grčke su odigrali dobro igrača više. Ali, ni to ne mora da znači ništa, jer se sve to može promijeniti u toku jedne utakmice. Moramo da budemo maksimalno oprezni na te neke njihove udarne igle. Prije svega mislim na Filipovića, Pijetlovića i Prlainovića. Moramo biti maksimalno koncentrisani, ne smijemo da im dajemo lake faulove na pet metara, jer su tada mnogo opasni. U ostalim segmentima igre možemo da im pariramo, kada su u pitanju plivanje i snaga tu smo izjednačeni. Ponavljam, moramo biti maksimalno koncentrisani od početka do kraja, da im ne dozvolimo da postižu lake golove“, istakao je Perović.