+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Pasković i Ivović: Da se odmorimo i pripremimo za polufinale

by: admin

0

Prvi od tri dana odmora za crnogorske vaterpoliste. Plasmanom u polufinale ”ajkule” su dobile slobodno do petka, kada će odigrati polufinalni meč sa pobjednikom duela Srbija – Grčka. Vaterpolisti su danas trenirali u teretani, a od 18 sati odradili trening i na pomoćnom bazenu kompleksa ”Alfred Hajoš”.

”Odavno nijesmo ovako direktno obezbijedili polufinale, uvijek smo išli težim putem. Završli smo kao prvoplasirani, i imamo vremena da se odmorimo i na pravi način pripremimo za ono što nas očekuje u polufinalu. Ostaje nam da sjutra vidimo sa kim igramo, ali što je najvažnije imamo dosta vremena da se opuštimo, da napravimo dobar trening. Već smo danas bili u teretani, sad na bazenu iako je kiša, ali to nama ne smeta.”, kazao je uoči treninga Vjekoslav Pasković.

”Prve tri utakmice na šampionatu su bile jako dobre, u svim elementima igre smo bili jako dobri. Protiv Italije nas nije išao igrač više, i to je bio loš dan. Međutim, moramo dobro izanalizirati taj meč, da te greške iz igre koje smo pravili, a tako smo primili najviše golova, da popravimo. I igrača više, jer nam je u jednom trenutku bio 6-0 ”, istakao je Pasković koji u polufinalu očekuje selekciju Srbije.

”Samim tim što smo bili prvi u grupi, ulogu će odigrati i stručna sprema. Samim tim bićemo i svježiji, i to treba iskoristiti u polufinalu, bez obzira na protivnika, bila to Srbija ili Grčka. Pretpostavljamo svi da će to biti Srbija, ista škola vaterpola. Za gledaoce jako interesantan meč. Moguće da će odlučiti jedna lopta, ili jedna dobra odbrana. Sigurno da će biti uzbudljiva utakmica kao u Barseloni, kao i na svim takmičenjima kada se sastajemo sa njima.”

Aleksandar Ivović je naglasio da su prvi dio šampionata odradili na pravi način.

”Cjelokupni utisak je jako bitan. Ispunili smo zacrtani cilj. U naredne dvije utakmice ulazimo rasterećeni, i iz te rasterećenosti može da izađe neka bolja igra nego do sada. Ovo je jedno od riejtkih takmičenja dje nas je i žrijeb pogledao. Imali smo lakšu grupu, što smo znali da iskoristimo. Ali, nije bilo lako ni igrati te utakmice, u kojima ste unaprijed proglađeni za favorita. Psihološka stabilnost, koju smo prikazali na ovom šampionatu, je na jednom jako visokom nivou. To se vidjelo i protiv Italije, kada nijesmo popuštali u odbrani od prvog do posljednjeg minuta”, kazao je Ivović koji takođe Srbiju vidi kao narednog rivala.

”Vjerovatno će biti Srbija, ali dok se ne završi utakmica, nećemoanalizirati niti jednog protivnika. Ali, Srbija je kvalitetnija ekipa od Srba, nama poznat rival. Na posljednjem velikom takmičenju smo izašli kao pobjednici, ali znate da su ovo utakmice gdje odlučuje jedna lopta. A ako nam oni protivnici budu i sada, nadam se da će biti kao u Barseloni.”