+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

IVOVIĆ: Vjerujemo u trijumf protiv Srbije!

by: admin

0

Dan odmora je na prvenstvu svijeta za vaterpoliste u Barseloni – dan odmora, pred veliki derbi, okršaj Crne Gore i Srbije. ‘’Ajkule’’ su iz meča u meč podizale formu, napad je sve bolji i bolji, odbrana najjači adut naših momaka. To je potvrdio i duel sa Kanadom, kazao je reprezentativac Aleksandar Ivović.

 

‘’Možemo biti zadovoljni pokazanom igrom protiv Kanade, prije svega igrom u odbrani, jer smo primili samo četiri gola. Ono što nas karakteriše cijelo ljeto je ta odlična igra u defanzivi. Ukoliko nastavimo tako, onda možemo da igramo sa svakom reprezentacijom. Pristup meču je bio dobar. Jedino je protiv Grčke bio loš pristup na psihološkom planu, sada smo mnogo opušteniji.’’

Sada slijedi ono pravo – u utorak ‘’ajkule’’ boriće se za prolauak u polufinale, a rival je glavni favorit takmičenja selekcija Srbije. Prilika da Crna Gora naplati ‘’delfinima’’ za poraze na prethodnim velikim takmičenjima.

‘’Vjerujemo u pobjedu protiv Srbije, a to je jedan od glavnih preduslova da se neko savlada. Imamo razlog za optimizam, jer smo ih dobili na turniru u Grčkoj 6:4. To naravno ne mora da bude pokazatelj, jer smo i Grke dobili na pripremama, a izgubili na šampionatu. Ali, imali smo stvarno jake pripreme, i kompletan rad nam uliva dodatno samopouzdanje. Ako meč uvedemo u jednu egal završnicu, đe će se igrati tvrd vaterpolo, sa malo golova, onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu’’, poručio je Ivović.

Meč sa Srbijom igra se u utorak od 20 sati i 10 minuta. U prvom terminu od 15 sati i 30 minuta igraće Grčka i Mađarska, sat ipo kasnije sastaće se Hrvatska i Australija, a u posljednjem terminu od 21 i 45 igraće Španija i Italija.