Poraz Crne Gore od Hrvatske, ''ajkule'' prve u Dubrovniku

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je u 3. kolu turnira u Dubrovniku od selekcije Hrvatske 7:5 (3:0, 0:1, 3:2, 1:2).

''Ajkulama'' je to prvi poraz nakon dva startna trijumfa, ali su turnir koji je bio posljednja i jedina provjera pred start Evropskog prvenstva u Beogradu završili na prvom mjestu.

Hrvatska je povela sa dva gola Luke Lončara, da bi na 3:0 povisio Joković što je bio i rezultat prve četvrtine. U drugoj dionici viđen je samo jedan gol a bio je djelo Aleksandra Radovića.

Na 3:2 smanjio je Nikola Janović, a onda su uslijedila dva gola domaćina za 5:2. Za Crnu Goru je pogodio Radović ali je do kraja dionice Maro Joković vratio plus tri. Preko Mišića i Sekulića prišli smo na 6:5, na četiri minuta do kraja Sukno je pogodio za 7:5 što je i bio konačan rezultat meča.

Po dva gola za Hrvatsku postigli su Sandro Sukno, Luka Lončar i Maro Joković, a jedan Luka Bukić. Dvostruki strijelac za Crnu Goru bio je Aleksandar Radović, dok su po gol postigli Mlađan Janović, Saša Mišić i Luka Sekulić.

''Loše smo otvorili meč, primili smo tri gola. Kasnije smo stabilizovali odbranu, ali smo imali dosta problema u napadu. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi ali nijesmo uspjeli da ih iskoristimo. Posljednje dvije četvrtine smo odigrali na način na koji treba. Ali, kada se sve sabere Hrvatska je zaslueno pobijedila jer je vodila od početka utakmice. Ima tu još nekih sitnica na koje treba raditi. Moramo obavezno osvjeiti igrače jer smo dosta radili u prethodnom periodu, dosta umorni smo ušli u ovaj turnir. Treba da se odmorimo, a onda ćemo da analiziramo utakmice, pogledamo nedostatke i nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu biti na pravom nivou. Što se tiče Jokića, igrao je danas, osjećao je neki minimalni bol, ali odradio je svoj dio posla'', kazao je selektor Vladimir Gojković nakon meča.

Hrvatska - Crna Gora 7:5 (3:0, 0:1, 3:2, 1:2)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Gledalaca: 500. Sudije, Adžić (Crna Gora), Rak (Hrvatska). Igrač više: Hrvatska 7 (3), Crna Gora 6 (1). Peterci: Hrvatska 1 (1).

Hrvatska: Bijač (11 obrana), Burić, Petković, Lončar 2, Joković 2, Bukić 1, Vukičević, Čagalj, Sukno 2, Pavlović, Šetka, Macan, Marcelić.

Crna Gora: Radić (dvije odbrane), Pješivac, Pasković, Čučković, Da. Brguljan, Radović 2, M. Janović 1, N. Janović, Ivović, Mišić 1, Vukčević, Jokić, Šćepanović (šest odbrana), Sekulić 1.

Rezultati:
1. Kolo: Crna Gora – Njemačka 11:8, Hrvatska – Brazil 12:9
2. Kolo: Crna Gora – Brazil 10:5, Hrvatska – Njemačka 9:10
3. Kolo: Njemačka – Brazil 13:9, Hrvatska – Crna Gora 7:5

Tabela:
1. Crna Gora 2 1 26:20

2. Hrvatska 2 1 28:24

3. Njemačka 2:1 31:29

4. Brazil 0 3 23:35

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović. Sa reprezentacijom radi i stručnjak za fizičku spremu Ivica Sjekloća. Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h), Španijom (12. januar 18:15h) i Slovačkom (14. januar 18:15h).