10. maja kampanja ''Let's do it Mediterranean''

“Let’s do it Mediterranean” je kampanja za stvaranje socijalne mreže građana koji prepoznaju vlastitu snagu koja na organizovani način u jako kratkom vremenskom intervalu može da napravi velike promijene. Ovog puta to je zaštita obale, unapređenje životne sredine i zaustavljanja dotoka smeća u Mediteransko more što podrazumijeva i naš dio Jadranskog mora. Sinhronizovano u 21-oj mediteranskoj zamlji 10. Maja 2014. realizovaće se “Let's do it Mediterranean” i više stotina hiljada ljudi okupiće se oko iste ideje

Kampanja za čišćenje Mediterana i crnogorskog primorja je dio svjetske kampanje “Očistimo svijet”. Ovo je prvi događaj ovakve vrste i obima kod nas i za cilj nema samo ima uklanjanje otpada sa crnogorskog mora i obale. 10.Maja 2014. u Crnoj Gori biće realizovana jedna od najmasovnijih akcija ikada koja će objediniti građane i privatni sektor – na hiljade volontera. Inicijativa je započela u Estoniji 2008 godine i postepeno se proširila na cijeli svijet. 

Pozivamo te da se priključiš akciji!

Naš tim sačinjavaju aktivni građani, partnerske organizacije iz civilnog i biznis sektora iz cijele Crne Gore. 10. maja 2014. akcija će se istovremeno realizovati na cijelom crnogorskom primorju i to u: Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom i to ne samo u gradskim sredinama već i u međugradskom području.

U svim primorskim gradovima biće postavljeni koordinacioni centri odnosno fokalne tačke i u svakom gradu će postojati više mjesta na kojima će se volonteri prijavljivati i dobijati infomracije tokom perioda prijavljivanja a na dan akcije 10. maja 2014. sav neophodan materijal i instrukcije.

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) iz Podgorice je organizacija koja od 1996. godine radi u Crnoj Gori na programima okrenutim razvoju i društvenoj odgovornosti svih aktera u zajednici. Svi programi zasnovani su na principima nediskriminacije, doživotnog učenja i jednakih šansi za sve, kao i na vrijednostima koje afirmiše organizacija kao što su participativnost, inovativnost, kreativnost, solidarnost i aktivizam građana, naročito mladih.

Pozivamo te da se priključiš akciji! Prati nas na Twitter-u @LetsdoitMNE i pridruži nam se na Facebook stranici Let’s do it MNE, ADP – Zid ili nam pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili jednostavno dođite kod nas.

Čitaj dalje