U Budvi održan seminar za plivačke trenere

Seminar za trenere plivanja za sezonu 2019/2020 u organizaciji VPSCG održan je danas u Budvi 17. novembra u hotelu “Budva”.

Pored trenera koji su angažovani u klubovima koji su članovi Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, prisustvo seminaru bilo je dozvoljeno i ostalim zainteresovanim trenerima koji nijesu u klupskom angažovanju. Seminar je otvorila predsjednica Stručnog savjeta za plivanje u VPSCG Danijela Franeta.

"Prvi put seminar za plivačke trenere održanje u Budvi, i najprije bih se zahvalila hotelu "Budva" koji nam je izašao u susret i bio odličan domaćin. Predavanja su bila jako važna za naše trenere, za plivanje i uzrast djece sa kojom radimo. Igor Beretić je dugogodišnji prijatelj Saveza i vrhunski predavač, i ko voli plivanje mogao je mnogo da nauči sa tih predavanja. Takođe, sjajno predavanje održao je i Dušan Velićković koji je prvi put sa nama. U komentarima nakon seminara, naši treneri su bili itekako zadovoljni temama i predavačima, i istakli su nadu da će ovakvih seminara biti što češće, kako bi plivanje u Crnoj Gori podigli na još viši nivo", kazala je predsjednica Stručnog savjeta za plivanje Danijela Franeta.

PROGRAM SEMINARA:

11:15h Pozdravna riječ predsjednice SS za plivanje Danijele Franete

11:15h Igor Beretić – “Osnovne greške u izvođenju plivačkih tehnika na internacionalnim kampovima plivača kadetskog uzrasta"

12:15h Dušan Veličković – “"Metodika obuke tehnike leđno"

13:15-13:25h PAUZA

13:25h Igor Beretić - "Osnovi programiranja treninga plivača kadetskog uzrasta"

14:25h Pitanja