Print this page

Gojković saopštio spisak za duel sa Italijom u Palermu

  • Jan 25, 2019

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za meč četvrtog kola grupe C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama, protiv Italije u Palermu koji je na programu u utorak 29. januara. Prvi duel u Podgorici pripao je našoj selekciji nakon peteraca 11:8, u regularnom dijelu bilo je 8:8. 

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Dragan Drašković, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Slaven Kandić i Jovan Sarić.

"Italija je izuzetno zahtjevan protivnik, vidjeli ste koliko smo se mučili u Podgorici, i na koliko težak način smo došli do pobjede. Tada im je falio jedan centar, a sada su u najjačem sastavu. Kako sada stvari stoje i mi ćemo biti kompletni. U ovom momentu to je najjači sastav, sem Ukropine koji tek sada počinje da igra. Znamo otprilike sve šta nas očekuje u Palermu, koliko će biti teško. Bićemo dva dana tamo pred utakmicu, pokušaćemo da se dobro pripremimo, organizujemo i da izvučemo što bolji rezultat", kazao je selektor Gojković.

Pored Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su još pomoćni treneri Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, doktor Predrag Dabović, fizioterapeut Dejan Mihajlović i video analiza Vasko Vučković.

Tabela grupe C: 

1. Crna Gora 2-0, 6 bodova

2. Italija 1-1, 3 boda

3. Francuska 0-2, 0 bodova

Rezultati i raspored:

1. kolo: Crna Gora - Italija 11:8

2. kolo: Italija - Francuska 12:3

3. kolo: Francuska - Crna Gora 9:13

4. kolo: 29. januara Italija - Crna Gora

5. kolo: 19. februar Francuska - Italija

6. kolo: 12. mart Crna Gora - Francuska

FaLang translation system by Faboba