Crna Gora odradila trening u Budvi pred duel sa Rumunijom

Vaterpolisti Crne Gore odradili su jutarnji trening pred sjutrašnji meč sa Rumunijom u Budvi u okviru 3. kola grupe A preliminarne runde Svjetske lige.

„Ajkule“ su radile u punom sastavu, a kako ističe Draško Brguljan spremni su da godinu otvore pobjedom.

„Drago mi je što smo se ponovo skupili. Imaćemo još jedno okupljanje u februaru pred start Evropa kupa. Za nas je mnogo bolje da se češće okupljamo zbog stvaranja atmosfere oko reprezentacije. Ovo je dobra prilika da godinu otvorimo pobjedom, siguran sam da smo bolji od Rumuna. Naravno, to treba pokazati u bazenu. Nadam se dobroj igri i pobjedi“, kazao je Draško i dodao...

„Protiv Srbije nijesmo imali dovoljan broj igrača, prije svega mislim na 2-3 starija reprezentativca, neke igrače klubovi nijesu puštili. U tom duelu je samo Spajić bio centar, sada imamo dva centra. Bolji smo od Rumuna, i očekujem pobjedu.“

Trenirali su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su još treneri Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, zatim doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Ivan Borović.

Crna Gora je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom u Nišu poražena od Srbije 7:4. Rumunija je na startu poražena od Srbije 12:3.

Utakmica na bazenu “Dragan Trifunović” u Budvi igra se u utorak 16. januara od 18 sati. Obezbjeđen je striming na portalu mnesport.me, kao i prenos na RTCG.

Čitaj dalje