SP PODGORICA: Srušena i Rusija, Crna Gora u polufinalu!

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u polufinale juniorskog prvenstva svijeta u Podgorici. Crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u četvrtfinalnom meču selekciju Rusije 14:11 (3:3, 4:3, 3:2 i 4:3).

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Nikolas Saveljić sa četiri gola, Aleksa Ukropina i Branko Franeta postigli su po tri, Đuro Radović je dodao dva, a po jedan Dušan Banićević i Savo Ćetković.U ruskoj selekciji po tri gola postigli su Danil Pronjin i Konstantin Šeikin, a po dva Farhad Salimov i Timur Šaikudinov.

Crna Gora će u polufinalu, sjutra u 21 sat, igrati sa Italijom, koja je u četvrtfinalnom duelu nakon boljeg izvođenja peteraaca savladala Srbiju 14:12. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 9:9. Prvi međusobni duel Crne Gore i Italije, na startu grupne faze takmičenja, završen je neriješeno 15:15. U drugom polufinalnom duelu sastaće se Hrvatska i Mađarska.

Hrvatska je u četvrtfinalu eliminisala Australija 14:13, dok je Mađarska, poslije boljeg izvođenja peteraca, slavila protiv Grčke 18:17.U regularnom toku bilo je 15:15. Duel Hrvatske i Mađarske počeće u 19 sati i 40 minuta.

Statistiku sa meča možete pogledati klikom na OVDJE.

Veljko Uskoković spustio je loptu nakon ubjedljivog trijumfa njegovih igrača u četvrtfinalu.

- Mislim da smo imali pravu igru, znali šta hoćemo, a bez obzira na sve probleme, vremenske i zdravstvene prirode, uspjeli smo. Igrači su bili jači od svega, igrali su kao da je finale, pa mi preostaje samo da poželim isti pristup, angažman i večeras u polufinalu.

O Italijanima Uskoković kaže:

- Polufinale će ponovo biti teško. Italijani igraju drugačiji vaterpolo od Rusa, manji su, brži i pokretljiviji. Igraju na kontre, a igra im se bazira na tri, četiri igra- ča, znamo i koja.