Iz Nikšića u Rio: Inić i Terzić na pripremama u gradu pod Trebjesom

Naši najbolji plivači, Jovana Terzić i Maksim Inić, ovih dana pripremaće se u nikšićkom bazenu odakle će otputovati na Olimpijadu u Rio de Žaneiro. 

Makism kaže da mu je izuzetno drago što on, prakitčno kao Nikšićanin, ima priliku da se sprema za Rio baš u Nikšiću.

„ Želio sam da vidim kakav je Nikšić jer je moj djed sa Vučjeg dola. Drago mi je da sam tu, a pogotovo sam iznenađen da je ovdje napravljen ovako dobar bazen. Uslovi za treniranje su odlični“, kaže Maksim za portal Onogošt.

Sa vremenom 23'48'' , Maksim je vlasnik državnog rekorda na 50 metara slobodno, diciplini kojom će predstavljati Crnu Goru u Riju. Od Igara, kako kaže, očekuje prije svega jedno veliko iskustvo i priliku da napreduje.

„ Moja očekivanja su samo da plivam najbolje vrijeme, pa šta god da se dogodi. To znači da napredujem, jer imam dvadeset godina i ispred mene je još prostora za napredak. Teško je reći, ali bih bio zadovoljan da na Olimpijadi dodatno pomjerim granice rekorda za nekih dvadesetak stotinki“, skromno poručuje za kraj našeg razgovora Maksim.

Inić i Terzić dobili su pozivnicu Svjetske vaterpolo i plivačke federacije (FINA) za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

(Onogošt.me, Foto: Darko Bulatović)