Crna Gora u utorak sa Srbijom u Banja Luci

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Banja Luci sa Srbijom utakmicu posljednjeg, šestog kola B grupe preliminarne faze Svjetske lige.

Srbija je prvi međusobni duel u Budvi dobila 12:10, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je maksimalan učinak. Crnogorski vaterpolisti, nakon pet odigranih kola, upisali su tri pobjede i dva poraza.

"Promocija vaterpola je zajednicki cilj. Hvala na gostoprimstvu. Iako nijesmo kompletni utakmica ovakvih timova uvijek ima naboj. Očekujem dobru predstavu u kojoj ćemo i mi treneri imati šta da vidimo", naveo je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa sa velikom željom i motivacijom dočekuje meč sa Crnom Gorom.

''Tri godine imamo veliku želju da dođemo. Hvala selektoru Crne Gore Vladimiru Gojkoviću koji je odmah prihvatio naš prijedlog i poslije toga je sve bilo lako. Siguran sam da će publika da uživa u odličnoj utakmici", rekao je Savić na konferenciji za medije u Banjaluci.

Podsjećamo, ''ajkule'' su savladale dva puta Francusku (12:10 i 17:4) i jednom Španiju (11:6), od koje su i doživjeli poraz (10:8). Selektor Gojković zbog obaveza u klubovima nije mogaoda računa na Predraga Jokića, Aleksandra Radovića i Mlađana Janovića.

Utakmica u Banja Luci počeće u 19 sati. U drugom meču B grupe rivali će biti Francuska i Španija.