Moćna Crna Gora do finala EP i OI u Riju!

Crna Gora je savladala Mađarsku 8:5, plasirala se u finale Evropskog prvenstva, osigurala medalju i plasirala se na Olimpijske igre u Riju. "Ajkule" opet ujedaju i to kako!


Još jedna magična noć naših vaterpolista i velika pobjeda, najubjedljivija u mečevima sa Mađarskom. Spoustili smo ih na pet golova, blistao je Miloš Šćepanović, a u napadu smo dobili doprinos od mnogih. Vladimir Gojković je već pokazao veliki uticaj, tajmauti u pravo vrijeme i savjeti koji su sa igračem više bili pola gola.

Nađi je ostao u čudu jer iako je odlično branio njegov tim na kraju nije imao ni šansu. Posljednju četvrtinu dobili smo 3:1, a dali smo tri uzastopna gola nakon što je Hošnjanski izjednačio i posljednji put donio Mađarima pozitivan rezultat.

Mađarska je vodila na startu 1:0 i 2:1, prvi put do prednosti smo stigli u drugoj četvrtini, Nikola Janović je dao gol iz igre, a odmah je isto učinio Darko Brguljan, poslije poravnanja Manherca. Do posljednje četvrtine maksimalna prednost bila je plus dva, a onda na kraju i plus tri za veliku pobjedu.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bili su Nikola Janović i Aleksandar Ivović sa po dva, dok su po gol postigli Mlađan Janović, Darko Brguljan, Nikola Vukčević i Draško Brguljan. Dvostruki strijelci za Mađarsku bili su Deneš Varga i Peter Manherc, dok je jednom i večeras odličnog Miloša Šćepanovića savladao Norbert Hošnjanski.Šćepanović je polufinalni duel završio sa 11 odbrana.

Crna Gora će u subotnjem finalu igrati sa Srbijom, koja je juče u polufinalnom meču eliminisala Grčku 13:7. Biće to spektakl u Areni, spektakl u koji ćemo moći da uđemo mnogo opušteniji, jer smo već uradili mnogo!

Cdm.me